Je bent net 16 geworden en staat te trappelen om een bijbaantje te hebben. Je wilt meer controle hebben over je eigen bankzaken. Logisch! Maar welke baantjes kan je allemaal als 16 jarige doen? Er zijn meer mogelijkheden dan dat je denkt.

Horeca
Horeca is voor alle leeftijden. Er zijn veel verschillende functies binnen de horeca waar je nog geen opleiding voor nodig hebt en dus perfect zijn als bijbaantje. Waarschijnlijk heb je hier nog geen ervaring mee dus dan kom je in de meeste gevallen bij de afwas terecht. Borden en bestek door de vaatwasser gooien, afdrogen en lachen met de koks. Heb jij genoeg laten zien dat jij veel meer kan dan afwassen, doorgroeien heb je in de horeca vaak zelf in de hand!

Magazijnmedewerker
Samen met het team zorg jij dat alles in het magazijn soepeltjes verloopt. Zo zorg je dat alles aangevuld is en maak je pakketten klaar. Samen met je vriend of vriendin werken? Vaak is dit geen probleem want er zijn altijd mensen nodig. Naast geld verdienen werk je dus óók nog eens met je beste vriend of vriendin. Hoe leuk?!

Vakkenvuller
Als vakkenvuller is een van de leukste dingen dat je samen werkt met mensen van jouw leeftijd. Jij bent het aanspreekpunt voor klanten die producten zoeken. Uiteraard ken jij de hele supermarkt uit je hoofd en breng je even de hulpeloze klant naar de eieren.

Schoonmaker
Muziek aan en gaan. Jouw kamer is altijd opgeruimd, geen kledingstukken die overal slingeren en je bureau is clean. Jij weet wanneer de stof te veel wordt en hoe je deze het beste kan verwijderen. Een bijbaan als schoonmaker is vaak maar een paar uurtjes en dus perfect als bijbaantje voor naast school.

Winkelmedewerker
Met een bijbaan in een winkel sta je als winkelmedewerker bijvoorbeeld in een kledingwinkel of een speelgoedwinkel. Je begroet de mensen die binnenkomen met een glimlach en helpt ze met het vinden van een nieuwe outfit of game. Sommige klanten willen ook advies! Hoe leuk is het om te helpen met de perfecte outfit? Als laatste rekenen de klanten af en wens je ze nog een hele fijne dag. Eigenlijk geef je de klanten net dat beetje extra beleving waardoor ze met een lach de winkel verlaten.

Zoals je ziet zijn er echt genoeg mogelijkheden om een extra centje te verdienen als zestienjarige. Hierboven zijn slechts voorbeelden. Check hier waar jij nog meer kan werken!

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Comments are closed.