3 manieren om meer online klanten te werven

Er zijn verschillende manieren om nog meer uit je webwinkel of website te halen! Bovenal staat vast, dat ondernemers de focus leggen op de online markt. Waar dit ontzettend veel kansen biedt voor je bedrijf, brengt het ook uitdagingen met zich mee. Hoe voorkom je dat een consument een product koopt bij een concurrent? Hoe zorg je dat je website hoger in de zoekresultaten verschijnt? Enzovoorts. Wil je meer online klanten werven? Wij geven hieronder drie handige tips!

#1: verbeter je online vindbaarheid

Een eerste stap is het verbeteren van je online vindbaarheid. Dit doe je bijvoorbeeld door te investeren in SEO en SEA. SEO Is gericht op de lange termijn, waarbij je structureel betere posities in de zoekresultaten behaalt. SEA is juist gericht op de korte termijn; het kopen van advertentieruimte in de zoekmachine. Op internet valt veel informatie te vinden over het inzetten van SEO en SEA. Denk aan het opbouwen van een linkprofiel, het inzetten op de optimalisatie van teksten, enzovoorts. 

#2: verbeter de conversie van je website

Een tweede stap is het verbeteren van de conversie van je website. Je verbetert de conversie van je website door op de juiste plekken gebruik te maken van een CTA, een call to action. Je zet ze op deze plekken aan tot het uitvoeren van een handeling. Het kan het afnemen van een product zijn, maar bijvoorbeeld ook het opvragen van een offerte. Gebruik op iedere pagina een CTA voor maximaal één doel!  

#3: schakel een bureau in voor hulp<

Voorkom dat je onnodig veel tijd en budget spendeert aan het werven van klanten voor je website of webshop. Schakel een professioneel bureau in, welke je bij deze taken kan helpen. Dergelijke bedrijven hebben de kennis en ervaring om de marketing van je bedrijf op een efficiënte wijze in te zetten. Schakel bijvoorbeeld Marco Bouman in als online marketing specialist voor je bedrijf!

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog