Airco automaat spoelen is van belang

Een airco heeft veel voordelen. Zodra je auto de hele dag in de brandende zon heeft staan opwarmen, hoef jij met een airco gelukkig niet in een snik hete auto te gaan zitten. Gewoon het knopje van de airco aanzetten, en binnen no-time is er een aangename temperatuur bereikt. Ook als je bijvoorbeeld in de file staat, hoef jij op een warme ’s zomerse dag niet bang te zijn dat je vergaat van de hitte. Toch moet je ook weten dat een airco installatie in jouw auto wel het nodige onderhoud behoeft. Het bijvullen van de aircocircuit is niet altijd genoeg voor het volledige onderhoudt. Op den duur kunnen zich namelijk ook schimmels gaan vormen in de installatie. Dan moet je overgaan op het automaat spoelen.

 

Airco automaat spoelen

Een airco automaat spoelen is op zijn tijd hard nodig. Wanneer er bijvoorbeeld een compressor deeltje van de airco kapot gaat, dan kunnen er metaaldeeltjes in de circulatie van de airco terecht komen. Zo kan het voorkomen dat het hele systeem vervuild raakt. Alleen het vervangen van de compressor is dan geen mogelijkheid, want het hele systeem is vervuild. Dan moet je de automaat spoelen, wat ook wel flushen wordt genoemd.

 

Reinigen

Door het automaat spoelen wordt het systeem inwendig volledig gereinigd. Alle resten olie, metaal en andere schadelijke stoffen worden door een Power Flush machine verwijderd. Bij een reguliere servicebeurt voor de airco komt dit niet aan de orde. Door het gebruik van de Power Flush, wordt met behulp van een schoonmaakmiddel, alle verontreinigen uit de automaat gespoeld.

Afbeeldingsresultaat voor avs autos

AVS Auto’s

Het airco automaat spoelen kan worden gedaan bij AVS Auto’s in Oud Beijerland. Met behulp van de Power Flush techniek, zorgen ze bij AVS Auto’s ervoor dat jij weer een schone en gezonde airco installatie in je auto hebt zitten. Zo kan je een warme zomer wel tegemoet gaan!

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someone

Comments are closed.