Altijd wat te doen in het mooie Spanje

Tijdens een vakantie in Spanje ben je verzekerd van een heerlijke vakantiesfeer. Tapas, zon, paella, strand en siësta zijn een van de elementen waardoor jaarlijks 61 miljoen toeristen Spanje bezoeken. De verwachtingen voor het toerisme in Spanje is zelfs zo hoog dat volgens Wereldtoerismeorganisatie in 2020 Spanje ongeveer 75 miljoen buitenlandse toeristen mag ontvangen. Dat is ook niet gek met zo’n divers land, Spanje heeft voor iedereen wat te bieden. Madrid heeft zo de belangrijkste kunstverzamelingen met Spaanse kust, buiten Spanje om zijn er stierenvechten te vinden die sinds 1711 deel uitmaken van de Spaanse cultuur. In Barcelona bevindt zich het wereldberoemde en grootste stadion van Europa, Camp Nou waar vele toeristen naar toe komen om te bezichtigen. Met Madrid als hoofdstad van Spanje en al deze prachtige bezienswaardigheden die Spanje te bieden heeft, is er altijd wel wat te doen in deze wereldstad.

Diversiteit van Andalusië

Een bekende regio van Spanje die zeker de moeite waard is om naar toe te gaan is Andalusië, het is de grootste Spaanse onafhankelijke regio naar inwoneraantal. Deze prachtige regio ligt in het zuiden van Spanje en grenst aan Portugal en de Atlantische Oceaan. Veel van de activiteiten waar Spanje om bekend staat zijn ontstaan in Andalusië, stierenvechten, sherry drinken en dansen op flamencomuziek. Het klimaat in Andalusië is net zo afwisselend als wat er te doen is in deze regio, het mediterrane klimaat heeft een enorme invloed. Het is zelfs vaak mogelijk dat mensen in Andalusië op dezelfde dag kunnen skiën in de Sierra Nevada en zwemmen in de Middellandse Zee. De warmste maanden in Andalusië zijn in juli en augustus, het kan dan gemakkelijk 29°C worden. Andalusië staat ook wel bekend om de regio tussen 2 diverse continenten, Afrika en Europa. Pueblos blancos is ook een enorme trekpleister voor vele mensen om naar Andalusië te komen, het zijn de vele witte dorpen die hoog in de bergen liggen in diverse regio’s. Elk voorjaar opnieuw worden alle huizen hier opnieuw witgeschilderd om het voorjaar welkom te heten, tevens beschermt de witte verf ook vaak de huizen tegen de hitte in de zomer.

Actief in Spanje

Tijdens een vakantie in Spanje kom je altijd tijd te kort, het land heeft zóveel te doen dat je niet naar huis wilt. Met de kilometers kustlijn zijn er genoeg watersporten om te beoefenen, dat is niet het enige wat populair is op sportief gebied in Spanje. Alleen in Andalusië bevinden zich al ongeveer 90 golfclubs die meer dan 18 holes hebben. Met een vakantie in Spanje zit je gegarandeerd niet stil, daag iemand uit samen iets sportiefs te ondernemen of ga samen de lekkerste tapas proeven! Genieten van alles wat Spanje te bieden heeft en ontdek het prachtige land.

Bron: Taha.nl

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog