Belangrijkste informatie bij hielspoor

Heb je last van je hiel en denk je dat het hielspoor is? Of wil je simpelweg meer te weten komen over hielspoor? In dit artikel lees je belangrijke informatie bij hielspoor, zoals wat hielspoor is hoe je je voeten tot rust brengt.

Wat is hielspoor?

Bij hielspoor verkalkt de verbinding tussen de hak en de benen. Deze verbinding wordt ook wel de peesplaat genoemd. Deze plaat bestaat uit bindweefsel en heeft als functie om je voet te ondersteunen. In het ergste geval heb je een ontsteking aan je pees.

Hielspoor is in Nederland een veelvoorkomende aandoening. Hielspoor ontstaat bij een overbelasting van je voet. Je peesplaat staat in dit geval vaak strak. De pijn die dan ontstaat is afkomstig van de peesplaat, waardoor je ook pijn gaat krijgen aan je hiel. Deze pijn wordt ook wel hielspoor genoemd, omdat er door de overstrekking kalk in de peesaanhechting gaat zitten.

Is hielspoor een vorm van reuma?

Reuma zelf is een algemene term voor aandoeningen aan je lichaam door letsel. De meeste mensen met reuma hebben ook voetklachten. Veel voorkomende oorzaken is een ontsteking in de gewrichten van de achtervoet, denk aan hielspoor. Ook een ontsteking in de bindweefsel van de spaanplaat behoort tot de mogelijkheden. Dus het is zeker zaak om beginnende reuma te stoppen.

Hoe ontstaat hielspoor?

Hielspoor ontstaat door een verkeerde manier van lopen. Wanneer de voetboog, de binnenzijde van de voet, te ver naar binnen kantelt tijdens het lopen krijg je last van hielspoor. Hierbij wordt je gewicht niet goed verdeeld over je twee voeten, waardoor het gewicht op het verkeerde plek van je voet terecht komt. Met name hebben mensen met overgewicht en mensen met platvoeten hier vaak mee te maken.

Wat kun je aan hielspoor doen?

Wanneer je last hebt van hielspoor is het aan te raden om hielspoor zooltjes te bestellen. Deze zooltjes helpen jouw voet op de juiste positie te brengen, waardoor je lichaamsgewicht beter opgevangen wordt. Zo breng je je voeten tot rust!

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog