Het betalen van een eerlijke prijs voor je hotel

Wanneer je op zoek gaat naar een goed hotel voor een betaalbare prijs kom je vaak terecht op allerlei vergelijkingswebsites. Hoewel de websites vergelijkingsites heten, betekent dit niet dat ze ook direct goedkoper zijn. Sterker nog, de ervaring leert ons dat ze helemaal niet zoveel goedkoper zijn. Dit heeft een aantal redenen, onder meer dat hotels steeds afhankelijker worden van dit soort sites. De service naar de klanten toe (mensen die een hotel willen boeken is gratis) het geld wordt aan de andere kant verdient, bij de hotels. Hotels betalen namelijk per boeking en dat kan oplopen tot wel 40 procent. Hotels mogen daarnaast niet afwijken van de prijs die getoond wordt op vergelijkingssites. Logischerwijs kan het dan niet veel goedkoper worden. Je bent op zoek naar de laagste prijs, maar dat gaat met een vergelijkingssite niet lukken.

Vergelijk via vergelijkingssites

Natuurlijk zijn vergelijkingssites prima geschikt om hotels te vergelijken. Je kunt namelijk voldoende reviews vinden op deze sites en dat maakt het vergelijken van hotels wel zo gemakkelijk. Uiteraard adviseer ik je niet om helemaal geen gebruik te maken van dit soort sites. Je hebt er namelijk echte reviews van echte mensen vinden en natuurlijk zien hoe goed het hotel presteert in de markt. Niemand wil bijvoorbeeld eten in een leeg restaurant.

Hoe ga je dan wel te werk?

Wanneer jij op zoek bent naar een goed hotel is het een veel beter idee om te kijken op de website van het hotel zelf. Hoewel hotels niet mogen stunten met hun prijs, kunnen ze je wel een aantal extraatjes aanbieden. Deze komen vaak in de vorm van korting op ontbijt. Zo ook dit hotel in het hartje van Hilversum. Dit komt natuurlijk gunstig uit op je totale reissom.

Fijne vakantie

Ik wens je natuurlijk een fijne vakantie en hoop dat je een fantastisch hotel kunt vinden voor een eerlijke prijs. Want laten we eerlijk zijn; dat maakt je vakantie toch een stuk leuker.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someone

Comments are closed.