Bouw thuis je eigen fitnessruimte

Veel mensen willen graag fitnessen maar vinden het moeite de stap te nemen om naar de sportschool te gaan en hiermee te gaan beginnen. Een optie is om zelf fitnessapparaten te bestellen zodat je thuis aan de slag kunt gaan. Fitnesskoerier heeft een uitgebreid aanbod aan apparaten en artikelen, waardoor er voor iedereen wel wat te vinden is.

De verschillende groepen fitnessapparaten

Voor Cardiotraining worden de volgende apparaten het meeste gebruikt. Dit zijn ook de meest populaire producten voor het thuis gebruik en richt zich met name op conditieverbetering en het afvallen.

 Hometrainer: Een hometrainer is een stationaire fiets, hiermee kun je je conditie verbeteren. Dit apparaat neemt weinig ruimte in beslag en je kan er op ieder moment mee aan de slag, ideaal voor mensen met een strak schema!
 Loopband: Met een loopband kun je binnenshuis wandelen en hardlopen, wat voor weer het buiten ook is. Ook de loopband is ideaal om kilo’s kwijt te raken, dit is een ideale calorieverbrander!
 Crosstrainer: Dit apparaat zet al je spieren aan het werk, het is een beetje een combinatie van een hometrainer en en loopband, je maakt namelijk een loop-beweging, dat vaak een wiel aan het werk zet die je met behulp van je armen meebeweegt.
 Roeitrainer: Ook de roeitrainer zorgt voor een total body workout, het is een stap zwaarder dan de crosstrainer en zorgt voor een minimale belasting van je gewrichten en spieren. Door met een roeitrainer te werken kun je een ontzettend hoge verbrandingsgraad bereiken!

Bij Personal Training worden er vaak de volgende artikelen gebruikt:

 Power Bands: Deze fitnesselastieken zijn portable en erg veelzijdig, ondanks dat het een simpel systeem is. Dit zijn niet voor niets een van de meest populaire artikelen!
 Powerbags: Erg populair bij bootcamptrainingen, vooral goed voor een intensieve coretraining omdat het de rompspieren goed stimuleert.
 Suspension Trainer TRX: Dit artikel maakt gebruik van je eigen lichaamsgewicht, ontwikkeld in het Amerikaanse leger zodat de militairen waar dan ook aan krachttraining kunnen doen. Draagbaar en erg effectief.
 Battlerope: Dit is een favoriet voor vechtsporters dat sinds 2015 erg populair is geworden. Hier word gericht op kracht en ligt de nadruk op het uithoudingsvermogen. De Battlerope is onmisbaar geworden in de sportschool en op bootcamp clubs.

En Krachtsport wordt vaak gedaan met behulp van:

 Dumbbells: De meest bekende van alle apparaten en de grote klassieker, deze moet je zelf in balans houden en zijn beschikbaar in alle vormen en maten.
 Krachtstation: Een ideale combinatie waarmee je alle spiergroepen kunt trainen met slechts één apparaat, ideaal voor de home gym!
 Halterbanken: Een klassieker die je in iedere gym zal vinden, een bankje met verschillende halters waardoor je optimaal kunt trainen en spiermassa kunt kweken.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Comments are closed.