Conferentiestoelen

Er zijn stoelen in allerlei soorten en maten: bureaustoelen, leunstoelen, draaistoelen, eetkamerstoelen, loungestoelen en zo kan je nog wel even doorgaan. Maar de meest gebruikte stoelen zijn misschien wel de conferentiestoelen. De naam komt je misschien niet heel bekend voor, maar je maakt vaker gebruik van zo’n stoel dan je denkt.

Daarom in deze blog: de conferentiestoel.

Wat is een conferentiestoel?

De naam zegt al wat over de stoel. Een conferentiestoel is een stoel die erg geschikt is voor conferenties en daarom vaak wordt gebruikt bij deze gelegenheid. De stoel wordt echter op veel meer plekken ingezet. Denk aan wachtkamers, kerken, vergaderruimtes, bij presentaties en dergelijke.

De conferentiestoel is vaak een simpel model stoel. Over het algemeen is de stoel stapelbaar, vandaar dat hij zo vaak gebruikt wordt bij congressen en presentaties. De stoel is gemakkelijk in gebruik en ook makkelijk op te bergen. Ideaal dus wanneer een ruimte voor meerdere doeleinden gebruikt wordt.

Simpel maar stevig

Wanneer je de stoelen gebruikt voor een conferentie, presentatie of andere gelegenheid met veel toeschouwers, wil je natuurlijk wel kwaliteit. Daarom worden conferentiestoelen gemaakt van stevige materialen. Vaak kunnen de stoelen ook in elkaar gehaakt worden. Op deze manier blijft de opstelling netjes staan.

De stoelen zijn vaak van stevige, maar simpele materialen gemaakt. Denk hierbij aan een stalen onderconstructie met een kunststof zitvlak. Ook hout wordt af en toe gebruikt bij conferentiestoelen.

Alles is mogelijk

Hoewel het fenomeen conferentiestoel niet heel bijzonder klinkt, kun je het net zo leuk en mooi maken als je zelf wil. Van een simpele houten stoel met vier poten, tot een kleurrijke verrijdbare stoel.

Vaak kan je zelf een samenstelling kiezen, bijvoorbeeld een combinatie van een licht metalen onderstel met een donkerblauwe zitting, net wat jij mooi vindt.

Comfort

Je hebt nu misschien niet het idee dat zo’n conferentiestoel heel comfortabel is. Dit zal je echter meevallen. Conferentiestoelen worden vaak ingezet op plekken waar mensen een poosje zitten, bijvoorbeeld een presentatie.

En wie kan zich nu concentreren als je niet comfortabel zit? Inderdaad: niemand! De stoelen worden dus zo vormgegeven, dat ondanks het feit dat ze zo simpel zijn, ze toch erg comfortabel

Conferentiestoelen kopen

Wanneer je deze stoelen nodig hebt, heb je er waarschijnlijk heel wat in 1 keer nodig. Je hebt immers voldoende stoelen nodig voor je hele publiek. Grote zaken hebben vaak een voorraad die voldoende is om in je behoefte te voorzien. 

Op deze manier heb je allemaal dezelfde stoelen. Dit oogt een stuk netter dan 3 verschillende soorten stoelen in 1 ruimte.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog