Cryptocurrency’s kopen en gebruiken, hoe werkt dat?

Als jij regelmatig geld uitgeeft op het internet, dan ben je misschien wel op zoek naar een veilige en snelle betaalmethode. Een optie die je dan hebt is om een digitale valuta aan te schaffen. De meest bekende cryptocurrency is de bitcoin en hiermee kun je al op veel plaatsen betalen, ook in fysieke winkels. Het grote voordeel van deze digitale munten is dat ze onmogelijk te stelen zijn en dat de transacties onmiddellijk worden voltooid. En het kopen en gebruiken van cryptocurrency’s is daarbij ook erg gemakkelijk.

Hoe koop je crypto’s?

Je kunt crypto’s kopen bij een speciale exchange. Bij Bitvavo, bijvoorbeeld, kun je je euro’s gebruiken en deze om laten zetten naar de cryptovaluta van je keuze. Vervolgens maak je een online account aan en laat je je digitale munten in een wallet zetten. Je kunt je account ook via een app beheren. Als je geld wilt uitgeven of je wilt het overmaken naar een andere wallet, dan doe je dat gemakkelijk via de app of via je pc. Omdat er geen sprake is van een bank of tussenpersoon zijn deze transacties direct. De meeste wallets werken met QR-codes die je simpelweg scant om de gegevens van de ontvanger te registreren. Met één druk op de knop is je transactie voltooid.

Hoe verkoop je crypto’s?

Je kunt je cryptogeld vervolgens gebruiken voor online transacties, maar je kunt het ook weer verkopen. Er zijn veel mensen die cryptocurrency’s gebruiken om in te investeren. Je kunt je digitale valuta ook via een exchange weer verkopen en laten omzetten naar euro’s. Het wordt dan direct op je bankrekening gestort. Het is de kunst om de cryptocurrency te kopen als de waarde laag is en weer te verkopen als de waarde is gestegen. Dit alles kun je regelen via je account en je wallet.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog