De beste autoverzekering vinden door te vergelijken

De goedkoopste autoverzekering van Nederland afsluiten is iets wat we eigenlijk allemaal wel willen. Dat is ook normaal, want eigenlijk sluit u een verzekering af in de hoop ze nooit nodig te zullen hebben. Het afsluiten van een autoverzekering is echter iets waar u niet omheen kunt. In Nederland is een verzekering afsluiten voor uw auto namelijk bij wet verplicht. Dit geldt niet alleen voor Nederland, maar ook voor België en voor alle andere landen die deel uitmaken van de Europese Unie. Let wel, alleen de zogenaamde WA-verzekering is bij wet verplicht. Deze autoverzekering zorgt voor de financiële dekking van schade die door uzelf is aangebracht ten opzichte van derden. Schade aan uw eigen voertuig wordt er dus niet mee ingedekt. Wilt u dat wel? Dan moet u kiezen voor een uitgebreidere autoverzekering.

Welke autoverzekering afsluiten?

In eerste instantie moet u zich de vraag stellen welke autoverzekering u nu precies wenst af te sluiten. Daarbij is het belangrijk om met verschillende factoren rekening te houden. In eerste instantie zult u zich bijvoorbeeld de vraag willen stellen welke schade u precies wenst in te laten dekken. Wilt u dat alleen schade aan de auto van derden wordt ingedekt of ook eigen schade? In het laatste geval heeft u niet meer voldoende aan een WA-verzekering. U zult dan genoodzaakt zijn om te kijken in de richting van een beperkt of zelfs volledige casco verzekering. Deze autoverzekeringen zijn interessant, maar wel een stuk duurder.

Bovenstaande zorgt er voor dat u bij het uitkiezen van een bepaalde autoverzekering ook altijd  de afweging dient te maken of de kosten in lijn liggen met de voordelen die er aan de verzekering in kwestie verbonden zijn. In het bijzonder wanneer u er voor heeft gekozen om een luxe auto met een aanzienlijk vermogen te kopen kunnen de kosten voor uw autoverzekering immers al snel behoorlijk oplopen. Daar tegenover staat dat dergelijke auto’s ook vaak een niet onaanzienlijke waarde vertegenwoordigen. Het afsluiten van een beperkt of volledig casco autoverzekering kan dan ook alsnog gerechtvaardigd worden.

Autoverzekering berekenen, hoe gebeurt dat precies?

Bij een autoverzekering berekenen wordt er rekening gehouden met een groot aantal verschillende factoren. Op basis van deze factoren zal er uiteindelijk worden bepaald hoeveel de periodieke premie van uw autoverzekering precies zal bedragen. Enkele zaken waar rekening mee wordt gehouden zijn onder meer:

  • Het vermogen van de auto;
  • De waarde van het voertuig;
  • De manier waarop de auto wordt gebruikt;
  • Het aantal kilometers die op jaarbasis worden gereden;
  • De leeftijd van de auto;
  • De woonplaats van de bestuurder / eigenaar van de auto;
  • Het mogelijke schadeverleden van de bestuurder;

Menig aantal verzekeraars maken het vandaag de dag voor verzekeringnemers ook mogelijk om hun autoverzekering in termijnen te betalen. Dat verkleint de financiële druk, maar zorgt er tegelijkertijd wel voor dat er een bepaalde meerprijs op de premie wordt aangerekend. Financieel is het wat dat betreft dus over de langere termijn niet echt interessant om de betaling van de premie van uw autoverzekering over meerdere termijnen te spreiden.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog