De diversiteit in wijn

Wijn wordt gemaakt van druiven. De druiven komen vaak uit totaal andere omstreken. De druiven die bij de ene wijn worden gebruikt zouden vaak totaal niet passen bij een andere samenstelling. Iedere wijn heeft zijn eigen unieke smaak door de afkomst van de druif en het soort druif. De ene druif groeit namelijk in een erg tropisch klimaat terwijl de andere druif groeit in een zeeklimaat. Wijn kent als drank zelf veel toevoegingen voordat het in de juiste fles belandt. Zo zijn er meerdere wijnen die met alcohol worden versterkt met als doel een minder kwetsbare wijn te hebben. Deze wijnen worden verhoogd tot een alcoholpercentage boven de 15% zodat ze beter te vervoeren zijn en makkelijker lange afstanden af kunnen leggen. Dit hogere alcoholpercentage zorgt er natuurlijk ook voor dat de smaak enigszins veranderd en dat de ene wijn sterker smaakt dan de andere.

De wijn als aperitief

Aperitief komt van het Latijnse woord aperire wat ‘openen’ betekent. Een aperitief wordt dan ook vaak vóór het eten gedronken en is bedoeld om de eetlust op te wekken. Dit gebeurt als de aperitief weinig suiker bevat en een hoog alcoholpercentage. Denk bij aperitieven aan dranken als Champagne, droge witte wijn en cocktail dranken. Echter moet je bij cocktaildranken wel goed oppassen dat deze niet te zoet zijn want dan verminderen ze juist de eetlust. De wijn die je ná een maaltijd drinkt is het tegenovergestelde. Je noemt deze wijn een digestief en deze wordt vaak gedronken met of door de koffie. Voorbeelden van een digestief zijn dranken als Jägermeister en Armagnac.

Informatie en wijn kopen

Het is belangrijk dat als je een goed aperitief wilt kopen je je goed laat informeren door de verkoper of door het internet. Het zal in geval van de verkoper iets specifieker gaan als het komt op uitleg en informatie over de drank. Daarbij is het ook belangrijk dat de verkoper een breed assortiment heeft want anders krijg je vaak dat ze dranken uit eigen assortiment aanbieden. Een voorbeeld van een goede webshop is Vkwijn. Zij bieden alle informatie die je nodig hebt om het diner goed te beginnen. Indien je niet weet wat je wilt gaan eten en erbij drinken dan hebben zij ook daar geweldige tips voor om te zorgen dat elk avondmaal weer een feest in huis is. Het is dus zeker een bezoekje waard. Klik hier om informatie te krijgen.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog