De elektrische sigaret is een echte trend geworden in Nederland en in vele andere Europese landen. Steeds meer consumenten kopen een elektrische sigaret omdat ze willen stoppen met roken of omdat ze opzoek zijn naar een minder schadelijk alternatief voor de tabak sigaret.

Wat is een elektrische sigaret?

Een elektrische sigaret is een relatief eenvoudig elektrisch apparaatje dat een nicotine oplossing (ook wel e-liquid genoemd) omzet naar damp. Het verdampen van de e-liquid gebeurt in de tank (clearomizer) van de e-sigaret door middel van een verwarmingselement (heating coil). Eenmaal verdampt kan de damp geïnhaleerd worden om te voorzien in de nicotine behoefte van de damper.

 

Positief effect op gezondheid

 

 

Iemand die ongeveer 2 weken de elektrische sigaret gedampt heeft en geen tabak sigaret meer rookt zal merken dat zijn geur en smaak zintuigen weer beter zullen gaan werken.
Bij personen die 1 jaar lang geen tabak sigaret meer gerookt hebben is de kans op het krijgen van longkanker aanzienlijk afgenomen.
Een elektrische sigaret bevat 2999 minder ongezonde stoffen dan een tabak sigaret. Dampen heeft ook als voordeel dat het niet schadelijk is voor omstanders.

Stoppen met roken

Iemand die wil stoppen met roken is volgens onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door de Harvard School of Public Health het beste af met een elektrische sigaret. Stoppen met roken gaat niet zo zeer om het stoppen met roken maar meer om het afbouwen van de nicotine verslaving. En juist op dit punt is de elektrische sigaret een zeer krachtig hulp middel.

Met een elektrische sigaret is het mogelijk het nicotine gehalte geleidelijk aan en structureel af te bouwen, dit is mogelijk omdat e-liquids in 4 verschillende nicotine gehaltes worden aangeboden. E-liquids worden aangeboden met 0,6,12 en 18mg nicotine per ml e-liquid.

Is de stap van het ene naar het andere nicotine gehalte te groot dan zou je er wat 0mg nicotine e-liquid bij kunnen mengen, dan maak je het nicotine gehalte ook lager.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog