Mobiliteit is van groot belang als je wat ouder wordt, en slechter ter been. Een rollator is dan een onmisbaar hulpmiddel om zelfstandig op pad te kunnen gaan. Met name de lichtgewicht rollator, die je voldoende steun biedt om je veilig te voelen. Dit type, dat meestal minder dan 8 kg weegt, vereist namelijk maar weinig spierkracht en is zeer wendbaar. Een prettige eigenschap, vooral in de kleinere ruimtes in huis. Bovendien zijn deze lichtgewicht modellen makkelijk inklapbaar, zodat hij ook in de achterbak van een auto past.

De voordelen van een lichtgewicht model

Ondanks zijn geringe gewicht is dit type rollator zeer stabiel, en van een solide materiaal gemaakt, zoals aluminium of carbon. De uitgebalanceerde eigenschappen van dit model maken hem makkelijk hanteerbaar: het ermee lopen gaat moeiteloos en hij is gemakkelijk over drempels te manoeuvreren. Een belangrijk voordeel! Bovendien hebben de meeste modellen een mandje of een tas aan de voorkant, vaak met ritssluiting, zodat je je spullen veilig op kan bergen.

Het gebruik van je rollator

Bij de aanschaf is het zinnig om even stil te staan hoe je je rollator wilt gebruiken. Is dat vooral binnen, of ook buiten? Kies je voor het standaard opvouwsysteem, of liever voor een wat luxer model met kruisframetechniek, waarbij je maar een hand nodig hebt om hem in te klappen? Bij dit type gaat het opvouwen (bijna) vanzelf.
Naast de reguliere lichtgewicht rollator zijn er ook speciale reisrollators verkrijgbaar. Daarbij ligt de focus op het makkelijk inklappen tot een compact pakket, zodat hij gemakkelijk vervoerd kan worden. Ideaal als je vaker met het vliegtuig of de bus reist.

Welk type is de beste keuze?

Voor meer informatie bekijk je de uitgebreide informatie op lichtgewicht rollator. Daar vind je alles over de verschillende mogelijkheden en types voor jouw situatie.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Comments are closed.