De mogelijkheden van een glazen vitrinekast

Iedereen heeft opbergruimte nodig. Of het nou voor je kleding, boeken, potloden of speciale verzameling is. Gelukkig bestaan er kasten, dus opbergmogelijkheden zat.

Maar wat nou als je op zoek bent naar een opbergruimte voor een collectie voorwerpen, die je eigenlijk wel tentoon wil stellen? De oplossing: een glazen vitrinekast. Het beste nieuws is misschien nog wel dat er veel meer mogelijkheden zijn dan je denkt. Lees snel verder!

De voordelen

Voordat we het over alle mogelijkheden gaan hebben, eerst even kort de voordelen. Het eerste voordeel benoemden net ook al eventjes: je kunt je collecters items laten staan, zonder dat ze in de weg staan. Verder is het grote voordeel dat er eindeloos veel mogelijkheden zijn. En die mogelijkheden? Daar gaan we nu verder op in…

Verlichting

Het klinkt misschien luxe, maar het is mogelijk en daarbij ook nog eens heel handig. Verlichting in je vitrinekast, bijvoorbeeld ledverlichting. Hiermee geef je je verzameling, of wat je dan ook in je kast kwijt wil, net even een extra spotlight.

Daarnaast zet je een kast vaak niet voor het raam neer, ook al is de kast ook van glas. Kasten worden vaak in een hoek of tegen een muur geplaatst. Over het algemeen niet de meest lichte plek van het huis. Met verlichting in je glazen vitrinekast zorg je ervoor dat je collectie opvalt, maar creëer je ook meer licht in huis. Dubbele winst toch?

Slot

Heb je een waardevolle collectie? Dan wil je die natuurlijk op een veilige manier tentoonstellen. Een van de mogelijkheden voor een vitrinekast is dan ook een slot. Dit is een stuk veiliger en zorgt ervoor dat je alsnog je dure beeldjes of zeldzame modelauto’s tentoon kan stellen.

Nu denk je misschien dat zal vast niet mooi zijn, maar het tegendeel is waar. Het slot neemt bijna geen ruimte in beslag en valt dus ook niet op. Denk maar eens aan vitrines in musea. Deze zijn vaak volledig van glas, voorzien van een slot en dat valt helemaal niet op.

Spiegel

Een andere mogelijkheid voor in een glazen vitrinekast is een spiegel. Je kan hierbij denken aan een spiegel als plank, dus waar je je items op zet. Maar ook een spiegel als achterwand. Deze kant zet je dan tegen de muur aan. Als je in de kast kijkt zie je geen muur, maar een weerspiegeling van de voorwerpen in de kast. 

Genoeg opties

Dit zijn de meest gekozen mogelijkheden, maar met een glazen vitrinekast kan je nog veel meer kanten uit. Er is dus altijd een kast die naar jouw wensen is!

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog