De ontwikkeling van radio.

Het bestaat al langer dan een eeuw en er wordt nog steeds gebruik van gemaakt, namelijk de radio. In 1895 was het de bedoeling om de eerste elektrische signalen over en grote afstand te versturen, helaas vatte de werkruimte waarin de uitvoering moest plaats vinden vlam en kon het niet doorgaan. Een jaar later is dit echter wel gelukt door iemand andere en is de eerste radioverbinding tot stand gekomen. Tijdens deze demonstratie is er een zelfgemaakte zender uitgezonden en was er een radioverbinding van enkele kilometers.

AM en FM waren de eerste amplitude die gebruikt werden om de draaggolf te laten variëren. AM staat voor amplitudemodulatie en was de eerste manier om de draaggolf te laten variëren. De tweede vorm is FM en dit zorgde ervoor dat de frequentie gevarieerd werd in plaats van de amplitude. FM staat dan ook voor frequentiemodulatie. FM is een stuk minder gevoelig voor storingen dan AM en uitzendingen met FM leveren veel beter geluid.

Tegenwoordig is de digitale radio iets wat helemaal aan het ontwikkelen is. Alleen is dit momenteel voor de meeste mensen een beetje te duur, want de apparaten die ervoor nodig zijn om digitale radio te luisteren zijn vrij prijzig. Gelukkig bestaat er ook nog zoiets eenvoudigs als internet radio. Internet radio luisteren wordt eigenlijk overal wel gedaan waar een internetverbinding is. Denk hierbij aan je werk waar vaak een radio aanstaat met behulp van een laptop, een internetverbinding en misschien de website van het station of via een online radio portaal.

Internet radio is momenteel wel het meest divers, want je kunt vanuit alle landen wel radio luisteren. Ten tweede kun je ook onbekende radio stations beluisteren die niet behoren tot de bekende radio stations zoals bijvoorbeeld een radio 538 of een slam FM. Het geeft net even wat meer variatie dan normaal.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog