De perfecte eetkamerstoel

Veel mensen laten snel hun oog vallen op een mooie eettafel, vaak wordt er niet meteen aan de stoelen gedacht. Het is natuurlijk goed om eerst een tafel uit te kiezen en om daar dan mooie stoelen bij uit te kiezen die ook nog eens goed passen onder de tafel. Heb je wel eens nagedacht over de eetkamerstoelen die jij graag zou willen? In dit artikel worden een aantal verschillende stoelen en ideeën beschreven om je misschien wat op weg te helpen. De keuze is aan jou!

De design eetkamerstoel

De design eetkamerstoel kan een stoere eettafel wat sierlijker maken. Door 4 tot 6 mooie eetkamerstoelen om de stoere tafel te zetten maak je het geheel wat speelser. Werk met kleuren om het wat speelser te maken en kies voor een stoel met de vorm die bij de tafel past. Staan je stoelen heel dicht tegen elkaar? Kies dan voor stoelen zonder armleuningen, dit oogt veel rustiger en zit wat prettiger.

Het voordeel van de design eetkamerstoel is dat ze er in allerlei vormen, maten en kleuren zijn. Je kunt ze zelf soms helemaal zelf samenstellen. Het nadeel van deze stoel is dat ze af en toe wel wat prijzig kunnen zijn.

Verschillende stoelen

Kun je niet kiezen? Of op zoek naar iets speels? Heb je een beperkt budget? Ga eens kijken naar de mogelijkheden voor verschillende stoelen. Je kunt lekker kringloopwinkels en vlooienmarkten afstruinen op zoek naar oude exemplaren die je met een likje verf of nieuwe bekleding op kunt knappen. Op deze manier krijg je veel verschillende stijlen stoelen om je tafel heen. Vind je dit een tikje teveel? Kijk dan eens naar nieuwe stoelen in dezelfde stijl, zo heb je toch verschillende stoelen, maar oogt het was rustiger. Het voordeel van verschillende stoelen is dat je het zo goedkoop of duur kan maken als je zelf wilt, het nadeel is dat het wat onrustig kan ogen. Hier moet je dus tegen kunnen.

Stapelbare stoelen

Heb je geen grote eettafel? Of geen ruimte om veel stoelen te plekken? Kies dan voor stapelbare stoelen. Deze zet je gemakkelijk om de tafel wanneer je visite hebt, maar je ruimt zet ook gemakkelijk weer op wanneer je geen visite verwacht. Stapelbare stoelen zijn een stuk steviger dan de welbekende klapstoelen. Het voordeel van de stapelbare stoelen is dat ze je meer ruimte in huis kunnen bieden, helemaal wanneer je stapelbare stoelen in combinatie met een uitschuifbare tafel gebruikt. Het nadeel van deze stoelen is dat je veel aan het sjouwen bent wanneer je niet alle stoelen nodig hebt.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Comments are closed.