Infoblogger

De strijd tegen de kilo’s

Share Article

Vechten tegen de kilo’s is voor veel mensen een eindeloze strijd. Het lijkt wel of er elke dag een nieuw dieet of afslankprogramma is om te proberen en soms kan het moeilijk zijn om te weten waar te beginnen. In deze blogpost bespreken we enkele van de beste manieren om de strijd tegen de bult te strijden en gewicht te verliezen voor goed!

Dit artikel word je aangeboden door de personal trainers & coaches van Rebody.nl.

Een doel stellen

Doelen stellen als het op afvallen aankomt, is het stellen van een doel de sleutel. Als je een specifiek doel hebt om naar te streven, is het gemakkelijker om gemotiveerd en geconcentreerd te blijven op je reis naar gewichtsverlies. Het hebben van een doel stelt je ook in staat je vorderingen bij te houden, wat erg bemoedigend kan zijn. Als je niet zeker weet wat voor doel je moet stellen, overweeg dan met een arts of voedingsdeskundige te praten. Zij kunnen je helpen bij het bedenken van een realistisch en gezond streefgewicht.

Een plan maken

Als je je doel eenmaal voor ogen hebt, is het tijd om een plan te maken. Dit is waar veel mensen falen als ze proberen af te vallen Ze hebben ofwel helemaal geen plan, of hun plan is niet specifiek genoeg. Als je je afslankplan maakt, vermeld dan zeker welke soorten lichaamsbeweging je zult doen, welke veranderingen je in je dieet zult aanbrengen, en hoe vaak je jezelf zult wegen. Proberen af te vallen zonder een plan is moeilijker en kan tot frustratie leiden.

Energiebehoefte uitrekenen

Je energiebehoefte kennen is belangrijk als je probeert af te vallen. Dit getal is gebaseerd op je basaal metabolisch percentage (BMR) en de hoeveelheid activiteit die je regelmatig onderneemt. Om je energiebehoefte te berekenen, gebruik je deze formule: Benodigde calorieën = BMR x activiteitsniveau.

Als je je getal hebt, kun je beginnen je dieet daaraan aan te passen. Onthoud dat het belangrijk is je calorie-inname niet drastisch te verminderen, want dat kan tot ongezond gewichtsverlies leiden.

Veranderingen aanbrengen

Nu je een plan hebt en weet hoeveel calorieën je nodig hebt, is het tijd om veranderingen te gaan aanbrengen. Als je niet gewend bent gezond eet of regelmatig beweegt, kan dit een moeilijke overgang zijn. Het is echter belangrijk om deze veranderingen geleidelijk door te voeren. Proberen te veel tegelijk te doen is vaak overweldigend en kan ertoe leiden dat je het helemaal opgeeft.

Kleine veranderingen in je dieet en levensstijl aanbrengen geeft meer kans op blijvend gewichtsverlies. Dus, als je klaar bent om de strijd aan te gaan tegen de kilo’s, onthoud dat je een doel moet stellen, een plan moet maken en het stap voor stap moet doen!

We hopen dat je deze blogpost nuttig vond. Als je zelf nog tips hebt om de strijd tegen de kilo’s aan te gaan, deel ze dan zeker in de reacties hieronder.

Misschien ook interessant voor jou?

Overig

Animatie: hoe werkt het?

Animatie is een fascinerende kunstvorm die de manier waarop verhalen worden verteld en inhoud wordt gepresenteerd, heeft getransformeerd. Van televisiecommercials tot educatieve video’s en alles