Dé voedseltrends van 2018

Nu we 2017 hebben afgesloten maken de trends van 2017 plaats voor de trends voor komend jaar. Gaan we verder op bestaande trends, komen er nieuwe of gaan we terug oudere trends. Ofwel, hoe ziet het jaar 2018 eruit op het gebied van voedsel. Hier zijn de voedseltrends die je in 2018 zeker terug gaat zien:

  1. Veganistisch eten
  2. Tegengaan van voedselverspilling
  3. De opkomst van flower power

Veganistisch eten

Hoewel er al jaren een trend is te zien dat er elk jaar minder vlees wordt gegeten in Nederland, is er in 2017 een trendbreuk ontstaan. Uit cijfers blijkt dat de gemiddelde Nederlander weer wat meer vlees is gaan eten blijkt uit een artikel van het Parool. Deze trendbreuk gaat tegen alle verwachtingen in, omdat vlees steeds vaker negatief in het nieuws is te zien. Toch is er ook een tegenstroom te zien, waarbij mensen steeds meer veganistisch of vegetarisch gaan eten. Ook de culinaire wereld speelt hierop in door meer groenten in het menu op te nemen. Er ontstaan ook steeds meer veganistische restaurants. Kortom, biologische groenten en fruit worden het helemaal in 2018.

Tegengaan van voedselverspilling  

Een tweede trend die gaande is, is het tegengaan van voedselverspilling. Wat eerste werd weggegooid wordt niet ingevroren. Tevens worden oudere groenten en fruit niet meer weggegooid maar gebruikt in salades en smoothies. Op deze manier wordt de voeding behouden en toch nog gebruikt om de verspilling tegen te gaan. Wees dus niet verbaasd dat komend jaar ineens iedereen met een bakje kliekjes van de avond ervoor zit te lunchen bij jouw op werk.

De opkomst van flower power

De derde trend is het gebruiken van kleuren en smaken door bloemen. Er wordt voorspeld dat bloemen steeds vaker gebruikt gaan worden bij eten en drinken. Zo is de voorspelling dat er bloemen gebruikt gaan worden bij de koffie, thee en desserts. Waar momenteel vaak alleen nog restaurants gebruik maken van deze eetbare bloemen als decoratie, zullen deze bloemen steeds vaker gebruikt worden in de main stream voedselindustrie. Waarschijnlijk zal je in 2018 niet gaan ontkomen aan de eetbare bloemen in drankjes en gerechten.

 

In 2018 komt de veganistische trend dus terug door meer gebruik te maken van vleesvervangers en steeds meer biologische groenten en fruit te eten. Het tegengaan van voedselverspilling zal steeds belangrijker worden en de nieuwste trend eetbare bloemen zal niet meer weg te denken zijn uit het straatbeeld van de culinaire wereld.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog