De voordelen en nadelen van refurbished apparaten

Refurbished is een term die je waarschijnlijk al vaker hebt gehoord. Het is een opkomende hype omdat er nogal wat voordelen aan zitten! Maar natuurlijk zit er aan alles zowel voordelen als nadelen. Daarom leggen we de voordelen en nadelen van refurbished apparaten aan je uit.

Wat zijn refurbished apparaten?

Laten we beginnen met het uitleggen van wat refurbished eigenlijk precies inhoudt. Refurbished apparaten worden voornamelijk aangeboden in de vorm van laptops, printers, telefoons, PC’s en tablets. Refurbished betekent eigenlijk dat die producten gemaakt zijn uit oude apparaten. Ze gebruiken dus componenten uit oudere apparaten om zo een nieuw apparaat te maken. Dit zorgt voor een goed werkend product voor een prijs die velen malen lager is dan van een nieuw product.

De voordelen van refurbished

Er zitten enorm wat voordelen aan een HP refurbished printer. Waaronder zoals zojuist beschreven de prijs. Het is nou eenmaal zo dat een refurbished apparaten een stuk goedkoper zijn dan wanneer je ze nieuw koopt. Het mooie is ook dat er gewoon garantie op de apparaten zit en dat alle apparaten net zoals een nieuw apparaat werken. Zo heb je bijvoorbeeld een nieuwe telefoon voor misschien wel 20% minder dan de originele prijs. Ideaal natuurlijk!

De nadelen van refurbished

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan refurbished apparaten. Een groot nadeel is het feit dat je kortere garantie hebt dan bij nieuwe apparaten. Dit is omdat refurbished verkopers zo een minder groot risico lopen. Nog een nadeel is dat je geen zekerheid hebt over de levensduur van het product. Dit is vervelend omdat het bij nieuwe producten redelijk zeker is dat ze lang meegaan. Bij een telefoon bijvoorbeeld duurt het zeker een jaar of 2 voordat deze toe is aan vervanging. Helaas is dit niet met zekerheid te zeggen over refurbished producten. Deze kunnen van het ene op het andere moment zomaar kapot gaan. Nog een nadeel is dat er wel eens gesjoemeld kan worden met onderdelen die in refurbished apparaten zitten. Dit zorgt ervoor dat ze misschien minder lang meegaan en je dus sneller een nieuw apparaat moet aanschaffen.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog