De meeste mensen zijn het eens met de stelling dat er maar weinig dingen zijn die zo een ontspannende werking op lichaam en geest hebben als een bezoek aan de sauna. De rust en warmte zorgen er namelijk voor dat alle stress en spanning van het dagelijks leven als sneeuw voor de zon verdwijnen op het moment dat je de sauna instapt. Je spieren ontspannen zich en tegelijkertijd word je overspoeld met een gevoel van rust. Naast de ontspannende werking draagt een bezoek ook bij aan een goede gezondheid. De warmte ontspant stijve spieren en versoepelt pijnlijke gewrichten. Daarnaast werkt de doorbloeding door de warmte optimaal wat ervoor zorgt dat afvalstoffen afgevoerd worden en spieren zich herstellen. Naast bekende gezondheidsvoordelen als deze kent de sauna nog veel meer voordelen welke we in dit artikel voor je op een rijtje hebben gezet.

Een verbeterde weerstand

Een bezoek aan de sauna brengt je eigenlijk veel meer dan alleen een ontspannen gevoel. Regelmatig een bezoek brengen aan de sauna draagt volgens verschillende onderzoeken zelfs bij aan een goede gezondheid. Een voorbeeld hiervan is de werking van de sauna op het immuunsysteem. Het temperatuurverschil tussen de warmte van de sauna en de koele buitenlucht is zo groot dat het lichaam reageert door bepaalde antistoffen aan te maken. Deze dragen op hun beurt bij aan een sterker immuunsysteem. Daarnaast is een bezoek aan de sauna ook aan te raden aan mensen met astmatische klachten. De warmte van de sauna zorgt er namelijk voor dat de luchtwegen verwijden en ademhalen makkelijker wordt. Ook voor mensen met stijve spieren en gewrichten is de sauna een goede optie. De warmte ontspant en versoepelt waardoor klachten al snel aanzienlijk afnemen. Dit effect wordt versterkt in een infrarood sauna.

Een stralende huid

We weten inmiddels dat het regelmatig bezoeken van een sauna bijdraagt aan een goede gezondheid, maar wist je dat een bezoek aan de sauna ook nog eens invloed heeft op je uiterlijk? Neem bijvoorbeeld de huid. Om oververhitting te voorkomen voert het lichaam de warmte af door te gaan zweten. Dit vocht spoelt vuil en overtollig talg uit de poriën waardoor je huid gaat stralen.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog