De wielersport houdt letterlijk in dat bij de sport gebruik wordt gemaakt van een fiets. Er zijn verschillende takken binnen de wielersport. Zo heb je wielrennen, mountainbiken en BMX ’en. Dit zijn compleet andere sporten waarbij een fiets gebruikt wordt. Bij het wielrennen moet je klimmen, dalen en lange afstanden rijden om vervolgens te proberen om als eerste over de finish te komen. Ook bestaan er tijdritten, hierbij start je bij een bepaald punt, daarna moet je een bepaalde afstand zo snel mogelijk afleggen. Bij het mountainbiken moet je een parcours afleggen met enkele moeilijke obstakels. Denk hierbij aan wortels van bomen en stukken waar het modderig is en waar los zand op de weg ligt. Bij BMX ‘en zijn er twee verschillende varianten, bij de ene variant van de sport moet je een korte baan fietsen tegen een aantal anderen, degene die als eerst over de finish komt wint. Bij de andere variant genaamd freestyle, gaat het om mooie trucs om punten te verzamelen. Degene met de mooiste trucs en de meeste punten wint.

Wielrennen voor profs

Wielrennen is een hele populaire sport, niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd. Bij bekende wielerrondes komen topteams uit de hele wereld bij elkaar om tegen elkaar te strijden voor de winst. De beroemdste wielerrondes van de wereld zijn de Tour de France, Giro d Italia en de Vuelta. Dit zijn verschillende rondes, omdat er allemaal verschillende routes zijn met verschillende Weersomstandigheden. Zo is het in Frankrijk rond de Tour de France wel warm, maar niet zo warm als de tijd waarin de Vuelta wordt gereden. Bij het wielrennen bij topteams hebben ze alles voor elkaar, mocht er wat gebeuren dan hebben ze alles bij de hand, zoals een extra fiets, banden en andere onderdelen die snel vervangen kunnen worden. Ook hebben ze een medisch team bij zich, mocht er een valpartij voordoen, dan kunnen de verzorgers de wond snel schoonmaken en verbinden, zodat de rijder snel zijn weg kan vervolgen.

Wielrennen als hobby

Als je voor je lol of als hobby gaat wielrennen heb je geen medisch team en een extra team bij je, omdat dit gewoonweg niet te betalen is. Je pakt je fiets je trekt je fietskleding aan en je kan gaan fietsen. Met een racefiets kan je al snel een aantal kilometers afleggen. Dat is het mooie van de wielrenfiets. Je hoeft niet lang te fietsen om een mooie afstand af te leggen. Wel heb je een aantal dingen nodig als je wil wielrennen, dat zijn: een wielrenfiets, speciale wielerkleding, een helm en fietsschoenen. Voor al je wielerkleding ga je naar wieleroutfits.nl. Het is van belang om goed voorbereid op pad te gaan. Met de juiste wielerkleding ben je klaar om door weer en wind een mooie rit te maken. Bekijk de producten in deze webshop en bestel je tenue online.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog