Dit zijn onze tips die je helpen bij jouw scriptie

Het kan soms eindeloos lijken; het schrijven van je scriptie. Je hebt het gevoel dat je je in een doolhof begeeft en geen idee welke kant je het beste op kunt om eruit te komen. Maar het schrijven van een scriptie is iets wat je in stappen moet zien en wanneer je het op de juiste manier aanpakt dan kom je er vanzelf doorheen. Wij helpen je op weg met een aantal tips.

Denk goed na over de hoofdvraag en bijbehorende subvragen

De hoofdvraag is waar je hele verslag om draait. Formuleer deze dus zo goed mogelijk, want dit maakt het gehele verslag duidelijker en eenvoudiger. Van daaruit kun je de subvragen opstellen om de uiteindelijke hoofdvraag te beantwoorden. Door deze vragen duidelijk en op de juiste volgorde te formuleren kun je veel gerichter te werk gaan.

Een goede planning is het halve werk

Het maken van een planning en daar veel tijd in steken kan lijken op verspilde tijd. Maar dat is echter niet waar. Een planning geeft structuur, laat je beter prioriteiten stellen, geeft meer rust en laat je direct zien of je gedurende de periode op schema loopt. Lees hier nog meer over waarom een planning zo belangrijk is.

Doe correcte en voldoende literatuuronderzoek

We leven in een kenniseconomie en om ons heen is ontzettend veel informatie te vinden. Hier wil je natuurlijk gebruik van maken tijdens jouw onderzoek. Het zoeken naar literatuur is iets wat iedere student doet tijdens het schrijven van zijn of haar verslag, maar het doen van correct literatuuronderzoek is complexer. Verdiep je daarom goed over hoe je literatuuronderzoek het beste kunt uitvoeren. Je verzamelt dan namelijk informatie voor jezelf over het onderwerp en daarnaast ook een zo goed mogelijke onderbouwing voor je verslag.

Kom in contact met experts in het veld waar je onderzoek in doet

Je wilt daarnaast ook graag in contact komen met mensen die meer weten op het gebied van dat waar jij onderzoek in doet. Een expert hoeft niet meteen de bekendste persoon te zijn op dat gebied, maar kan ook iemand zijn die puur werkzaam is in dat werkgebied. Je ziet en hoort meteen of je op de goede weg bent, krijgt meer tips en kunt misschien wel wat onderbouwing in je verslag noteren van de persoon waar je mee in contact bent.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog