Drie slimme tips om comfortabel te kunnen slapen

Wist je dat maar liefst een kwart van de Nederlanders kampt met slaapproblematiek? Veel slaapproblemen zijn echter op te lossen door het optimaliseren van de slaapkamer. Koude voeten, allergieën en een oncomfortabel matras of hoofdkussen kunnen van enorme invloed zijn op de slaapkwaliteit. Gelukkig kan je deze problemen met behulp van eenvoudige trucjes oplossen. In dit artikel geven we drie slimme tips om (weer) comfortabel te kunnen slapen.

Voordat je van de onderstaande tips gebruik maakt, adviseren wij eerst om je bed eens kritisch te bekijken. Met enkel een mooi dekbedovertrek bij Weidswonenenslapen kopen ben je er natuurlijk nog niet. Zonder het juiste matras en een goed dekbed zal de kwaliteit van je slaap niet verbeteren. Zorg er daarom altijd eerst voor dat de basis goed is. Dan kom je al een heel eind.

Allergieën? Zo los je dat op!

Kamp je al jaren met verschillende allergieën? En belemmert dit je dagelijks leven enorm? Dan ben je natuurlijk blij als je hier in elk geval in de slaapkamer geen last van hebt en gewoon van een welverdiende nachtrust kunt genieten. Helaas is dit vaak niet zo eenvoudig als het klinkt. Vooral wanneer je kamp met huisstofmijtallergie heb je een lange weg te gaan.

Deze minuscule beestjes zijn volop te vinden in de slaapkamer. Ze houden van warme en vochtige ruimtes. Dat is dan ook de reden dat ze vaak in grote getalen in jouw bed voorkomen. Doordat ze met het oog niet zichtbaar zijn, zal je dit in eerste instantie niet merken. Pas als je allergie opspeelt heb je door wat er zich onder de lakens afspeelt. Geen prettige gedachte.

Om deze beestjes te voorkomen is het belangrijk om zoveel mogelijk stof te vermijden. Creëer een omgeving die niet aantrekkelijk is voor de huisstofmijt. Kies bijvoorbeeld voor laminaat in plaats van vloerbedekking en schaf enkel een laagpolig vloerkleed aan. Ook met dekbedden kopen bij weidswonenenslapen.nl is het oppassen geblazen. Sommige dekbedden zijn juist een uitstekend huisje voor de huisstofmijt. Gelukkig zijn er ook speciale dekbedden die deze beestjes weren. Kies tevens voor een dekbed wat je zelf in de wasmachine kan wassen. Zo dood je de huisstofmijt indien hij toch ongemerkt in je bed is gekropen!

Zorg voor fris beddengoed

Je slaapt toch veel fijner onder frisse lakens? Toch blijkt uit onderzoek dat de meeste mensen hun beddengoed te weinig wassen. Want hoe vaak deze gewassen moeten worden? Daar zijn de meningen sterk over verdeeld.

Wetenschappers adviseren om het beddengoed minimaal één keer per week te wassen. Hierbij moet je niet alleen denken aan het dekbedovertrek en het hoeslaken, maar ook aan de matrasbeschermer en eventueel de wollen dekens van Weidswonenenslapen die over het bed gedrapeerd liggen. Zo voorkom je nare luchtjes in de slaapkamer en slaap je een stuk comfortabeler.

Laat tevens je dekbed en matras om de zoveel tijd even luchten. Hang je dekbed buiten in de frisse wind en draai je matras regelmatig om, zodat deze even kan luchten en je kuilvorming kan voorkomen. Dat slaapt toch veel fijner?

Houd de temperatuur in de slaapkamer laag

Het is noodzakelijk om de slaapkamer voldoende te ventileren. Ook in de winter is het daarom belangrijk om de slaapkamerraam enkele uren open te zetten. Wees niet bang dat het te snel te koud wordt in deze ruimte. Uit onderzoek is gebleken dat mensen beter slapen bij een temperatuur tussen de 16 en 18 graden. Houd de temperatuur in deze ruimte dan ook altijd zo laag mogelijk. Zorg er tevens voor dat de temperatuur in de zomermaanden niet boven de 25 graden komt. Zo kan je tijdens ieder jaargetijde van een optimale nachtrust genieten.

Dit artikel door GMU | google adwords expert 2020 betreft een betaalde samenwerking.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog