E-sigaret vs. de normale sigaret

Je bent een roker en wilt graag minderen of stoppen met roken. In praktijk blijkt roken een nare verslaving waar je snel verslaafd aan kunt raken. Je hebt vast wel eens gehoord dat een e-sigaret gezonder is dan een normale sigaret. Maar is dit ook echt het geval? Hieronder geven we informatie over de verschillen tussen een e-sigaret en een normale sigaret. Hieronder volgt een duidelijke toelichting van de verschillen tussen de e-sigaret en de normale sigaret.

Is een e-sigaret gezonder?

Het is lastig om hier antwoord op te geven. De e-sigaret is een nieuw fenomeen, terwijl roken al eeuwen lang onderdeel is van onze samenleving. We hebben dus al veel meer data verzameld van mensen die hun hele leven roken, terwijl dit niet het geval is bij een e-sigaret. Wel blijkt dat er in een e-sigaret minder schadelijk stoffen zitten. Maar aan de andere kant is het vrij makkelijk om de hele dag aan een e-sigaret te hijsen, aangezien deze altijd aan staat. Over de hele dag gezien krijg je daarom waarschijnlijk meer rook binnen dan bij een normale sigaret. Het is dus heel lastig om deze vraag te beantwoorden en dus is het slim om met zowel roken als de e-sigaret voorzichtig te zijn.

niet roken 

Is een e-sigaret goedkoper?

Ja, de prijzen voor een pakje sigaretten zijn inmiddels zo de lucht in gegaan dat je wel kunt zeggen dat e-sigaretten goedkoper zijn. Een pakje sigaretten kost in Nederland ongeveer 7 euro. Bij een e-sigaret zou je natuurlijk het apparaatje zelf moeten kopen en daarbij het vloeistof kopen. De vloeistoffen zijn verkrijgbaar in verschillende smaakjes. Daarbij moet gezegd worden dat de prijzen voor de vloeistoffen behoorlijk kunnen verschillen. Er zijn ook weer verschillende merken op de markt die de vloeistoffen voor verschillende prijzen aanbieden.  

Waar kan ik een e-sigaret aanschaffen?

Zowel het apparaatje als de vloeistof kun je online eenvoudig aanschaffen. Er zijn meerdere aanbieders op het net te vinden. Zo is deze e-sigaret webwinkel bijvoorbeeld een fijne webshop om je e-sigaret producten online te bestellen. Ze hebben hier een groot aanbod met e-sigaretten en verschillende soorten smaakjes. Zo kun je iedere keer een ander smaakje uitproberen!

 

Wanneer je net begint met de e-sigaret kun je het beste voor een starterspakket kiezen. Bij het starterspakket ontvang je gratis een e-sigaret en daarbij ontvang je een aantal smaakjes.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog