Een kitten in huis? Lees deze tips!

Erg veel gezinnen kiezen ervoor om een kitten in huis te nemen. Zo kan een kat voor erg veel gezelligheid zorgen. Daarnaast is het voor stellen een erg goede manier om te leren zorgen voor een ander. Echter, wanneer je een kitten in huis neemt is het wel van belang dat je een goede voorbereiding treft. Zo dient het huis een prettige omgeving te zijn voor de kitten.

Houd de reismand een tijdje in de woonkamer

Wanneer een kitten van het ene naar het andere huis verhuisd, maakt dit een flinke indruk. De kitten komt als het ware in een onbekende omgeving. Het is niet gek dat hij zich niet meteen op zijn gemak voelt. Probeer dit dan ook niet te overhaasten. Zorg ervoor dat de kitten zich in jouw huis ook thuis voelt. Dit kan door de reismand een tijdje in de woning te laten, maar ook door andere spullen van de oude woonomgeving van de kitten mee te nemen. Zo geven veel fokkers een knuffeltje of iets anders mee met de kitten. Gooi dit niet weg, maar houd het in de reismand.

Vergeet de krabpaal niet!

Kittens kunnen erg speels zijn. Dit is erg schattig, maar kan ook vervelende situaties opleveren. Zo komt het erg vaak voor dat kittens iets kapot krabben in het huis. Om dit te voorkomen is het van belang dat je een krabpaal koopt. Zo kan de kat hier de nagels inzetten en blijven de gordijnen en de bank intact. Een krabpaal kopen kun je op meerdere plekken doen. Let er wel op dat je er eentje koopt van hoge kwaliteit. De krabpaal dient prettig te zijn voor de kitten, maar ook lang mee gaan. Het is daarom sterk aan te raden om iets meer tijd te stoppen in de zoektocht. Daar kun je namelijk jarenlang van profiteren.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog