Feiten en fabels over de tandarts

Niet iedereen weet wat wel waar is over de tandarts en wat niet waar is over de tandarts en de verzorging van je gebit. Zo is het belangrijk om je tanden tweemaal daags te poetsten met tandpasta waar fluoride in zit. Niet alleen snoep, frisdrank, koffie en suiker maar al het eten waar suikers in zitten tasten je tanden aan. Een keer per jaar naar de tandarts gaan is niet genoeg, om het halfjaar is de beste optie. Als je tandvlees hebt wat bloed, dan is het niet de bedoeling dat je het niet gaat poetsen. Het is dan juist de bedoeling dat je het beter gaat verzorgen, bloedend tandvlees betekent dat het ontstoken is. Het verschil tussen een handtandenborstel en een elektrische tandenborstel is ook erg groot, het beste is om een elektrische tandenborstel te gebruiken.

Een tandarts worden

Tandarts is een beroep wat op universitair niveau wordt uitgevoerd. De totale opleiding duurt zes jaar, eerst drie jaar een hbo bachelor en dan nog eens drie jaar een master in de tandheelkunde. Tandheelkunde staat er om bekend dat het een numerus fixus studie is, oftewel een lotingstudie. Je wordt het snelste tandarts als je VWO hebt gevolgd op de middelbare school, heb je havo gedaan, dan is de kans groter dat je eerst naar het hbo en dan naar de universiteit gaat. Kom je van het vmbo, dan zal je eerst de opleiding tandarts assistent moeten volgen, naar het hbo gaan en dan nog eens naar de universiteit. Tandartsen hebben vaak hun eigen praktijk en zitten vrijwel nooit zonder werk, want iedereen zal een keer een bezoekje aan de tandarts moeten brengen.

Een tandartsenpraktijk beginnen

Ben je van plan om je tandartspraktijk te verkopen, omdat je met pensioen gaat, of juist van plan een praktijk te gaan kopen omdat je net afgestuurd bent, dan heb je nog wel het een en ander aan advies nodig. Wat is een tandartspraktijk waard en welke kleine lettertjes in de contracten zijn belangrijk? Voor dit soort vragen kun je terecht bij ProMonde, een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in overnameadvies en met name de tandartspraktijken en andere mondzorgpraktijken. Tandarts praktijk verkopen? Schakel de diensten van ProMonde in en kies voor een ervaren bemiddelaar.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog