Waarom zou je kiezen voor fietsvakanties met standplaats?

Bij de fietsvakantie standplaats verblijf je gedurende je gehele verblijf in hetzelfde hotel van waaruit je dagtochten door de omgeving maakt. Ik heb ervoor gekozen sportieve fietsvakanties op de racefiets te organiseren en om een aantal redenen vind ik dan de keuze voor een standplaats meer voor de hand liggend.

Hotel accommodatie

Bij een sportieve fietsvakantie op de racefiets lever je een andere inspanning dan je gewoonlijk doet. Vaak zul je zelfs de grenzen van je kunnen een beetje opzoeken. Dat is leuk en geeft vaak een grote voldoening. Wie krijgt er nu geen kick van het bedwingen van een nieuwe onbekende col? Dat zijn vaak toch de dingen die een fietsvakantie zo leuk maken. Heel logisch ook dat je wat meer vermoeid raakt en dan is dus een goed hotel om uit te rusten van groot belang. Een goed gekwalificeerd en comfortabel hotel waar je goed kunt uitrusten.

Eten en dagritme

Een week lang goede dagtochten maken staat of valt met goed eten. De motor heeft brandstof nodig om goed te kunnen draaien. Om te beginnen een goed en uitgebreid ontbijt, na afloop de gelegenheid om een goede lunch te nuttigen en ter afsluiting een goed diner. Klinkt eenvoudig maar is bijvoorbeeld hier in Spanje nog niet zo eenvoudig.

Een voorbeeld is het Spaans ontbijt dat op veel plaatsen pas na 10 uur genuttigd wordt en bestaat uit een stuk geroosterd brood, besprenkeld met olijfolie en/of gepureerde tomaat en een kop koffie. Prima als je in dat dagritme zit maar als fietser wil je op tijd en voedzaam ontbijten met brood, gesorteerd beleg, yoghurt, granen, fruit, vruchtensappen en thee of koffie. Datzelfde geldt, vooral voor wat betreft het tijdstip, voor het diner. De kennis van de streek en de plaats maakt dat ik dat hier in Ronda uitstekend kan verzorgen.

Routes

Door mijn keuze voor fietsvakantie standplaats heb ik inmiddels een grote kennis van het gebied opgebouwd. Er zijn programma’s voor elk fietsniveau. En wil je iets anders of past het programma niet helemaal dan kan ik op basis van die kennis het programma naadloos aanpassen.

Fietsonderhoud en kleding wassen

Deze zaken staan voor alle aspecten van je verzorging tijdens een fietsvakantie. Die moeten goed geregeld zijn. De fietsen moeten in goede staat zijn maar als er een keer iets aan mankeert moet dat snel en eenvoudig te verhelpen zijn. Ook je fietskleding een keer wassen, de nabijheid van een apotheek, een supermarkt en natuurlijk wat leuke terrassen zijn wel zo prettig.

Standplaats versus rondreis

Mijn conclusie is dat als je kiest voor een sportieve fietsvakantie je meer kunt genieten als je voor een standplaats kiest. Kijk bijvoorbeeld eens op de pagina fietsvakantie voor een volledig overzicht van wat inbegrepen is in je fietsvakantie.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog