Fitness indoor en outdoor

Wandelen, hardlopen, fietsen, mountainbiken en ga zo maar door. Er zijn veel mensen die van sporten houden en dan voornamelijk buiten in de natuur, in de bossen. Zij gaan ’s ochtends vroeg, rond de middag of juist ’s avonds even lekker er tussen uit. In de bossen een wandeling maken is ook een soort van sport, je bent niet heel intensief bezig, maar je beweegt wel en dat is wat veel mensen te weinig doen.

Buiten sporten in de natuur

Veel mensen vinden het fijn om in de natuur te zijn. Ze nemen bijvoorbeeld de hond mee en gaan een eindje wandelen en zijn zo paar uurtjes van huis weg. Als er kinderen in het spel zijn, gaan die vaak ook nog mee en zo heb je ineens een hele leuke sportieve zondagmiddag. Er zijn ook mensen die al achteraf wonen en het bos bijna de achtertuin is. Deze mensen gaan dan wat vaker een wandeling maken dan mensen die in een dichtbevolkte stad wonen. Zij gaan juist naar de sportschool en doen daar aan bijvoorbeeld cardio of krachttraining. Er zijn ook sportscholen die een programma hebben voor buitensport, ze leggen dan een parcours af en doen verschillende work-outs. Buitentraining kan een leuke variatie zijn om eens te proberen

Waarom is outdoor beter dan indoor?

Je vraagt je vast af wat nou beter is, binnen bij de sportschool sporten of mee doen aan zo’n buiten programma. De lucht die jij buiten inademt is natuurlijk veel verser en frisser om in te ademen, outdoor sporten geeft ook meer energie dan indoor sporten. Er is namelijk een onderzoek gedaan en daar is uit gebleken dat de lucht in de sportschool 2 tot 5 keer vervuilder is dan in de buitenlucht. Dat komt onder andere ook door de bacteriën die je binnen in de sportschool vindt. Niet iedereen maakt natuurlijk na zijn zweetsessie het apparaat schoon met de desinfectie en het papier wat er ligt.

En als ik outdoor en indoor wil sporten?

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jij in de droge maanden van het jaar lekker naar buiten gaat en daar gaat sporten en dat je in de koude maanden ook wel wil sporten, maar dat dan lekker binnen doet, dat kan. Er zijn tal van sportscholen die dit aanbieden, groepslessen binnen, individueel sporten maar ook groepslessen outdoor geven. Je doet dan een soort parcours met andere gegadigden en een instructeur. Bekende termen zijn de bootcamp en de outdoor hindernisbaan. Er is een sportschool in Almelo die nog meer aanbiedt dan alleen deze twee. Ben je nieuwsgierig geraakt wat zij allemaal aanbieden? Neem dan snel een kijkje op www.obifit.nl!

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog