Flexibel werken, wat is het?

Tegenwoordig valt het woord flexwerken overal. Maar wat is het nu eigenlijk? Flexwerken of flexibel werken zegt het eigenlijk zelf al. Er kan flexibel gewerkt worden. Met deze nieuwe stijl van werken is het mogelijk om flexibel te zijn op de volgende aspecten:

tijd: de tijd waarop er gewerkt wordt kan geheel zelf bepaald worden.

plaats: locatie is geen probleem, in veel gevallen is echter wel een veilig internet verbinding benodigd.

duur: het aantal te werken uren is sterk afhankelijk van het type contract dat men heeft.

 

Vooral voor volwassenen met kinderen of wanneer je lang moet reizen kan dit erg fijn zijn doordat je je werk zelf in kunt plannen.

Wat is het wel?

Zoals zojuist benoemd is men onafhankelijk van tijd, plaats en de duur van het werk. Dit zorgt voor een efficiëntere manier van werken. Wanneer men zelf kan bepalen wanneer men werkt, kan dit tevens positieve effecten met zich mee brengen. In principe wordt hierdoor een win/win situatie gecreëerd voor zowel de organisatie als de medewerker. De organisatie is verzekerd van het aantal uren dat gewerkt moet worden en de medewerker kan deze zo gunstig mogelijk inplannen. Daarnaast zal er wel een managementmethodiek gehanteerd moeten worden die dit mogelijk maakt. Men moet op resultaat worden afgerekend en niet op fysieke aanwezigheid. Ook zullen er persoonlijke gesprekken plaats moeten vinden met managers waarbij afspraken gemaakt zullen moeten worden omtrent de te leveren werkzaamheden. Met de mogelijkheid tot flexibel werken krijgen medewerkers ook meer verantwoordelijkheid en een gevoel van eigenaarschap.

Wat is het niet?

Bovenstaand heeft u kunnen lezen wat flexibel werken in houdt. Maar er zijn natuurlijk ook zaken die er niet bij horen. Denk hierbij aan het opgeven van de beslissingsbevoegdheid van managers. Ook is het geen recht van medewerkers. Medewerkers kunnen de mogelijkheid krijgen op flexibel werken, het kan echter niet geëist worden. Daarnaast zal het niet voor iedere functie / medewerkers geschikt zijn. Een schoonmaakster heeft er bijvoorbeeld niks aan, natuurlijk is dit voorbeeld voor de hand liggend maar zo krijgt u een idee. De prestaties en klanttevredenheid zouden er ook niet onder mogen leiden. In tegendeel zelfs, in veel gevallen gaat dit juist omhoog, mits goed toegepast uiteraard.

Veelal denkt men dat flexibel werken speciaal voor vrouwen met kinderen in het leven is geroepen maar dit is absoluut niet het geval. Het bespaard namelijk ook kantoorruimte wanneer men vanuit huis of op flexwerkplekken kan werken.

 

Voor- en nadelen

Alles heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen. Zo ook flexwerken. Wanneer men in een flexwerk kantoor aan de slag gaat kan men meer kennis en informatie op doen. Dit komt doordat je met flexwerkers van verschillende organisaties in een ruimte zit. Daarnaast levert het vaak minder stress op en kan men de juiste balans vinden tussen zakelijk en privé. Daarbij wordt in veel gevallen de reistijd ook verminder.

 

Enkele nadelen van flexwerken zijn het gebrek aan concentratie. Dit komt voornamelijk voor wanneer men niet in een stilte ruimte zit, de keus ligt hierbij dus bij de medewerker. Ook is er minder privacy en minder contact met oog-contact met collega’s. Last but not least, je hebt geen “eigen werkplek” meer. Persoonlijke spullen kun je dus niet uitstallen.

Flexplek gebruiken?

Flexplekken zijn in steeds meer steden terug te vinden. Zo ook flexibele werkplekken in Roosendaal, deze kunnen per maand gehuurd worden. Naast flexplekken is er ook de gelegenheid om vergaderingen en borrels te houden. Meer informatie over deze locatie vind je op www.frame21.nl.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Comments are closed.