De geschiedenis van Black Friday

In Nederland kennen we Black Friday inmiddels ook. Het is een traditie die zijn oorsprong kent in Amerika. Als je dit leest, denk je misschien wat is Black Friday? Het kan natuurlijk dat je nog niet precies weet wat deze dag precies is.

De oorsprong

Zoals gezegd komt Black Friday dus uit Amerika. Op deze dag zijn er flinke kortingen verkrijgbaar in allerlei winkels. Dat komt omdat mensen op deze dag hun inkopen doen voor kerst. In sommige Amerikaanse staten is Black Friday zelfs een vrije dag.

Maar waar komt de naam dan vandaan? Omdat het in de winkelstraten erg druk is en het bijna zwart ziet van de mensen, is de naam ‘Black Friday’ verzonnen. Ga in Amerika maar eens kijken tijdens deze dag, en je zult zien dat er geen woord aan gelogen is.

Ook in Nederland kennen we Black Friday. Het heeft echter wel even geduurd voordat het is over komen waaien. Inmiddels doen veel winkels mee en ook online kun je allerlei kortingen vinden. Als je dus flinke sale wilt scoren, doe je er verstandig aan om te wachten. Tijdens Black Friday kun je namelijk flinke kortingen scoren.

Cyber Monday

Iets minder bekend is Cyber Monday. Dit is de maandag na Black Friday. Ook tijdens deze dag kan je vaak nog profiteren van korting. Deze dag is ontstaan omdat veel mensen de drukte tijdens Black Friday gingen mijden. Gevolg: mensen gingen op maandag hun inkopen doen. Ook hier speelden de winkels weer op in. Flinke kortingen op deze dag dus. En zo werd Cyber Monday geboren. De Cyber Monday deals zijn vaak erg geheimzinnig en worden tot het laatst bewaard. Je weet dus pas op deze maandag zelf vaak wat de deals zijn. Maar het is meer de moeite waard om ook deze maandag in de gaten te houden!

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Comments are closed.