Hardloop applicaties

Veel hardlopers maken gebruik van een hardloop app om trainingen bij te houden. De fanatieke hardlopers analyseren daarnaast ook de trainingshistorie om te kijken waar de prestaties kunnen worden verbeterd. Maar wat is het nut van een smartphone in je zak tijdens het trainen? Een stopwatch met hartslagmeter voldeed vroeger toch ook?

Naast het tracken van je trainingen is een ander voordeel dat je tijdens de training je snelheid kunt zien, zodat je nog beter je inspanningen kunt afstemmen op de prestaties die je wilt leveren. Zeker in combinatie met de gegevens van je hartslag kun je er op deze manier voor zorgen dat je prestaties beter worden!

Daarnaast is een ander leuke bijkomstigheid het kunnen delen van informatie. Apps zoals Strava geven je de mogelijkheid om foto’s van je training te delen op de verschillende social media zoals Facebook, Twitter en Instragram. Ook informatie van je training kun je op dezelfde manier delen.

Het grootste voordeel van het gebruiken van een app is het competitie element. Door mee te doen aan wereldwijde uitdagingen kun je jezelf blijven prikkelen om sneller te worden. Want zegt nu zelf, je wilt toch niet genoteerd staan als de traagste loper van het vaste rondje in het park?

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog