Heerlijke vakantie in Portugal

Een fly en drive vakantie is helemaal in. Het is hartstikke hip en bijna iedereen doet het. Vooral in Portugal is het erg populair. Je vliegt vanaf een willekeurig vliegveld in Nederland naar een vliegveld in Portugal. Vanaf het vliegveld in Portugal staat je huurauto op je te wachten en kun je je de hele vakantie vermaken. Een land als Portugal is te voet al erg mooi of met gehuurde fietsen, maar laat staan met een huurauto. Je kunt gemakkelijk de hogere bergtoppen bereiken en van hot naar her gaan. Je kunt allerlei verschillende plaatsjes bezoeken en andere mooie plekken ontdekken waar je normaal niet naar toe zou gaan omdat je niet mobiel bent. Meestal als je op vakantie gaat met het vliegtuig, dan heb je geen auto tot je beschikking.

Vakantiehuizen in de Algarve

De Algarve is het meest zuidelijkste district in Portugal, in totaal vind je 11 districten in Portugal. De Algarve en Faro zijn na 1976 een gezamenlijk district geworden. Deze twee samen bedekken de hele breedte van de zuidkust van Portugal. De hoofdstad van deze twee districten is Faro. De naam Algarve komt uit de tijd van de Moorse bezetting van het Iberisch schiereiland. De streek heette toen Gharb al-Ândalus, wat ook wel het westen van Andalusië betekent. Het Iberisch schiereiland bestaat uit Spanje en Portugal, Andalusië is een streek in Spanje wat grenst aan Portugal. Voor wie van stranden houdt is in de Algarve aan het juiste adres. In het westen van Faro vind je de welbekende rotsformaties met kleine stranden en in het oosten de lagunes met kilometers lange stranden. Verder vind je langs de kuststrook de bekende badplaatsen Albufeira, Portimão en Lagos. In deze plaatsen vind je natuurlijk ook prachtige vakantiehuizen om te verblijven.

Bezienswaardigheden in de Algarve

In de zomer is het in de Algarve gemiddeld 23 graden Celsius, een prima temperatuur om er op uit te gaan. Zo kun je de diverse stranden bezoeken, het zeewater voelt namelijk niet te koud aan. Stranden zijn er namelijk genoeg in de Algarve, op de meeste stranden kun je ook de vuurtoren bekijken en bezoeken. Je kunt ook naar een waterpark gaan zoals Zoomarine Algarve, Benagil of Aqualand Algarve gaan, heerlijk om even af te koelen. Verder is het erg gezellig om door de knusse straatjes te wandelen en een terrasje te pakken of te gaan winkelen. In de Algarve is altijd wel wat te doen! Op zoek naar een verblijf in de Algarve? Op de website van Portucasa vind je de beste vakantiehuizen en villa’s in deze streek.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog