Het afval in Nederland

We zijn in Nederland met ruim 17 miljoen mensen, deze mensen produceren allemaal afval. De hoeveel afval die wij dan jaarlijks produceren is dan ook enorm, in 2010 werd er 60 miljoen ton aan afval geproduceerd. Dit wordt in afvalbakken gegooid en vuilniswagens halen dit dan op. Maar er zijn helaas ook mensen die het moeilijk vinden om afval in een vuilnisbak te gooien, die het inplaats daarvan gewoon op straat gooien. Dit is ten eerste heel slecht voor het milieu, de kleine stukjes plastic komen in de natuur. Dieren zien dit soms aan als eten en krijgen dit binnen, als ze een grote hoeveelheid binnen krijgen gaan ze dood. Ten tweede moeten mensen het afval uit de natuur gaan halen en dit kost heel veel geld. Zorg er dan gewoon voor dat je het afval in een afvalbak gooit, zijn er geen vuilnisbakken in de buurt? Neem het dan gewoon mee naar huis en gooi het afval daar in de prullenbakken.

Wat gebeurt er met ons afval

In Nederland gebeuren er verschillende dingen met ons afval. Zo worden er verschillende producten gerecycled, ook wordt er afval verbrandt en afval in de grond gestopt. Het beste voor de natuur is om de producten te recyclen, recyclen houdt in dat de producten weer hergebruikt worden, maar hoe doen ze dat? Zoals plastic wordt hergebruikt, dan moeten ze eerst alles sorteren, zodat alleen het plastic wordt hergebruikt. Dan maken ze het plastic zo klein mogelijke stukjes, daarna kunnen ze het smelten en kunnen ze het weer gaan gebruiken voor allerlei verschillende producten. Het slechtste voor de natuur is om het afval te verbranden, deze uitstoot gassen zijn schadelijk voor het milieu. Het is wel een hele effectieve manier, omdat je er heel snel vanaf bent. Bij het afval onder de grond stoppen leggen ze eerst een paar lagen plastic neer en dan een laag afval, weer een laag plastic, en dan weer afval enz. dit is wel schadelijke voor het milieu, maar wel veel minder dan bij het verbranden van afval.

Afval scheiden

Om het verweken van afval wat makkelijker en effici├źnter te maken, wordt er in Nederland afval gescheiden. Dit houdt in afval, gft, papier en plastic apart. Zo maken wij het de afvalverwerkers een stukje makkelijker en kan het afval vele malen sneller verwerkt worden. Bij het recyclen hoeven de afvalverwerkers het niet meer zo lang te sorteren, omdat dit al grotendeels gedaan wordt door de consument. Ze hoeven het nu alleen nog maar een keer te controleren op ander afval. Er zijn een aantal handigheden om het sorteren voor jezelf wat makkelijker te maken, zoals prullenbakken met 2 verschillende bakken waar je gemakkelijk het plastic kan scheiden van het andere afval. Voor deze afvalbakken kan je terecht bij Zindoo.nl. Bekijk het aanbod en kies een mooie duo prullenbak uit om je afval te scheiden.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog