Hoe beleef je plezier aan hardlopen?

Hardlopen is een van de meest populaire sporten in Nederland, en misschien wel ter wereld. Echter zijn er maar weinig hardlopers die voor langere tijd de motivatie weten te behouden om de sport te blijven doen. Belangrijkste redenen hiervoor zijn het oplopen van blessures, of het ontbreken van een coach waarmee je op een verantwoorde manier je conditie kunt opbouwen en ervoor zorgt dat je op een verantwoorde wijze met je sport bezig bent.

Als je geen behoefte hebt om je in te schrijven bij een atletiek vereniging of hardloopclub, bestaan er ook programma’s waarmee je volgens een vast schema kunt gaan beginnen met hardlopen. Hardlopen met Evy is hier een goed voorbeeld van, met deze methode kun je binnen 9 weken 5 kilometer in één stuk hardlopen.

Het grote voordeel aan deze methode is dat deze niet alleen aandacht besteedt aan het tempo, maar je onderweg ook tips geeft voor het verbeteren van je looptechniek en je motiveert tijdens de moeilijke momenten van je hardloop training.

Je kunt snel beginnen door de podcasts te downloaden en op je smartphone op MP3 speler te zetten. Zo heb je altijd tijdens het hardlopen een goede, motiverende coach in je broekzak, waardoor je plezier blijft houden in de sport!

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog