Hoe bepaal je welke rugzak geschikt is

Als je als outdoorsporter of liefhebber een nieuwe tas of rugzak wilt kopen kom je al snel voor een aantal problemen te staan. Niet in het minst dat er zo ontzettend veel keuze is dat je soms door het bos de bomen niet meer ziet. Wat voor type uit de enorme collectie rugzakken past nu eigenlijk het beste bij jou? Herken je deze situatie? Dan is het tijd om even rustig in en uit te ademen en logisch na te denken.

Waarom wil je een rugzak?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen als je op zoek bent naar een rugzak is waarvoor je hem gaat gebruiken. Er zijn rugzakken die waterdicht zijn in hoge mate, er zijn rugzakken die geschikt zijn om een tent in op te slaan en nog tal van andere rugzakken. Ben jij op zoek naar een leuk uitziend exemplaar die tegen een stootje kan, maar niet veel meer moet kunnen? Of wil je echt een stevige duffel waarmee je gaat trekken in de Schotse Highlands? Afhankelijk van het antwoord op deze vraag spreekt het voor zich dat je in een ander deel van het assortiment aan rugzakken zit. Denk dus allereerst even goed na over het antwoord op deze vraag.

Hoe veel gewicht

Je hebt hoe dan ook al een ander type rugzak nodig als je gaat trekken dan als je simpelweg op zoek bent naar een waterdichte tas voor outdoor activiteiten zoals kayakken. Een tweede belangrijke aspect is echter bepalen hoe je reist. Neem je veel mee? Dan is een lichtgewicht rugzak een ideale oplossing. Neemt niet veel plek in beslag en kan je zo meenemen. Ben je echter van plan om heel wat mee te nemen inclusief een tent? Dan spreekt het voor zich dat je iets specifieker zult moeten zoeken. Handig voor wandelaars is ook dat er rugzakken op de markt zijn met drinksystemen.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Comments are closed.