In dit artikel gaan we het hebben over urineverlies. Daarnaast gaan we het hebben over diverse deelonderwerpen die te maken hebben hiermee. Hierbij kun je denken aan wat urineverlies precies is, hoe je het tegen kunt gaan en meer. Lijkt het jou interessant om hier meer te weten over te komen? Dan adviseren wij om vooral verder te lezen.

Wat is urineverlies?

Urineverlies is in principe puur het verliezen van druppels, plasjes en de gehele blaasinhoud urine zonder dat je het wilt. Urineverlies is geen ziekte, echter is het wel vaak het gevolg van een medische aandoening die voorheen plaats heeft gevonden of nog steeds aanwezig is in het menselijk lichaam.

Verspreid over de wereld hebben meerdere miljoenen mensen last van deze aandoening. Er bestaat ook een mildere vorm. Dit wordt overactieve blaas genoemd.

Hulpmiddelen bij urineverlies

Zodra er urineverlies, ook wel incontinentie genoemd, optreedt zijn er verschillende materialen beschikbaar die de urine kunnen absorberen. Dit zal het probleem in de meeste gevallen al verhelpen. Mocht deze klacht gepaard komen met andere klachten die het dagelijks leven beperken of belemmeren is het advies om toch de huisarts op te zoeken.

Hoe meer je weet over de aandoening hoe beter je kunt handelen als het optreedt. Je zal jezelf kunnen voorbereiden en daarnaast succesvol de incontinentie kunnen controleren. De oorzaken kunnen verschillend zijn bij iedereen. Bij vrouwen kan het bijvoorbeeld de zwangerschap zijn terwijl bij mannen prostaatproblemen onder de ouderen vaak een oorzaak zijn.

Incontinentie tegengaan

En dan nu over incontinentie tegengaan. Zoals eerder gezegd kan het leuke activiteiten in de weg staan en andere dagelijkse bezigheden moeilijk of ongemakkelijk maken. mensen schamen zich ervoor en dat terwijl miljoenen mensen hier last van hebben. Door gebruik te maken van het juiste incontinentiemateriaal kun je deze leuke momenten gewoon bijwonen zonder enige schaamte. Producten die hierbij kunnen helpen zijn tegenwoordig bij een hele hoop winkels verkrijgbaar.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog