Hoe gaat funderingsherstel in zijn werk?

Heeft u in uw woning te maken met scheve of verzakte vloeren, klemmende deuren en ramen of scheuren in de muur? Dan is de kans groot dat uw woning problemen heeft met de fundering. In essentie houden funderingsproblemen in dat de fundering onvoldoende steun en draagkracht krijgt. U kunt zich voorstellen dat dit op den duur zal leiden tot problemen en uiteindelijk schade. De fundering op duurzame wijze herstellen is het enige wat dan nog kan helpen. In dit artikel vertellen we u alles over het duurzaam herstellen van funderingen.

Funderingsexpert inschakelen

Indien u het idee heeft dat uw woning te maken heeft met funderingsproblemen is het een goed idee om allereerst een funderingsexpert in te schakelen. Zij hebben namelijk de kennis en de apparatuur om funderingsproblemen vast te stellen of juist uit te sluiten.

Funderingsonderzoek

Een funderingsexpert zal altijd beginnen met een grondig funderingsonderzoek. Naar aanleiding van dit onderzoek kan er namelijk precies verteld worden of en waar de problemen zich voordoen. Daarbij kan de expert ook uitzoeken wat de precieze oorzaak van het probleem is. Dit is één van de belangrijkste onderdelen van het funderingsonderzoek. Door dit uit te zoeken kunnen toekomstige problemen namelijk voorkomen worden.

Rapport opstellen

Naar aanleiding van het onderzoek zal de expert een rapport opstellen. Hierin staan zijn of haar bevindingen en adviezen. Op basis hiervan zal de expert ook een offerte uitbrengen met daarbij een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden.

Funderingsherstel

Voor het herstel van de fundering wordt er gebruik gemaakt van DFH-palen. Deze palen worden op specifieke punten rondom de woning de grond ingedraaid. Uit het funderingsonderzoek is naar voren gekomen waar deze punten zich precies bevinden. Vervolgens worden er op deze palen speciale brackets gedraaid. Hierdoor wordt de last van de woning van de fundering gehaald en overgebracht op de palen. Deze zijn, indien nodig, in de toekomst nog verstelbaar. Overlast? Daar hebben uw buren absoluut geen last van. De werkzaamheden worden zo goed als trillingvrij uitgevoerd.

Eventuele schade herstellen

Wanneer uw woning te maken heeft gehad met funderingsproblemen kan dit geleden hebben tot schade. Als de fundering naar het oude niveau is gebracht en hierop is vastgezet kan de ontstane schade ook hersteld worden. Scheuren bijvoorbeeld kunnen opgelost worden door de Helifix wapeningsstaven en steenpasta. Uw woning zal er weer als nieuw uitzien!

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog