Infoblogger

Hoe hsp begeleiding en coaching werkt 

Share Article

Als je makkelijk en regelmatig overprikkelt raakt, erg vatbaar bent voor de energie en gevoelens van andere mensen en jouw zintuigen nét wat harder lijken te werken dan die van mensen om je heen, kan het zo zijn dat je last hebt van hoogsensitiviteit, ook wel hsp genoemd. Dit kan vervelend en limiterend zijn, aangezien het een flink effect kan hebben op je sociale en dagelijks leven. In dit soort gevallen kan hsp begeleiding een goede optie zijn om te overwegen, in een poging om jouw hsp onder controle te krijgen en beter te leren om er mee om te gaan. 

Wat is hsp begeleiding en coaching 

Een hoogsensitief coach is iemand die jou helpt in de begeleiding bij jouw hoogsensitiviteit leerprocess. Zij gaan met jou aan de slag om samen te werken aan het controleren en voorkomen van overprikkeling, zodat jij comfortabeler door het leven kan gaan. Begeleiding met een coach voor hsp begint met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit is een belangrijke eerste stap om te situatie in kaart te brengen en te kijken of er een klik is dus jou en je potentiële coach. Als er uit dit gesprek komt dat jullie allebei denken dat deze coach jou kan helpen, kan het werk beginnen.  

De begeleiding 

Aan het begin van het traject wordt er gezamenlijk een doelstelling bepaald waar de coach met jou aan gaat werken. Vanaf daar begint de begeleiding, waarin de coach allerlei technieken zal gaan toepassen die ervoor moeten zorgen dat de hoogsensitiviteit verminderd kan worden en onder controle kan komen. Dit wordt vooral gedaan door te bespreken waar de problemen vandaan komen, hoe je de dingen kan herkennen die zorgen voor de overprikkeling, en hoe dit soort situaties dan vervolgens aan te pakken. Mindfulness over je lichaam en je gedachten spelen hierbij een belangrijke rol, aangezien dit is waar alle prikkels samen komen. 

Het doel 

Stap voor stap gaan jij en je coach dus aan de slag om dichter bij het doel dat van tevoren was gesteld te komen, met de ambitie om dit uiteindelijk natuurlijk ook te bereiken. Er zal gedurende het traject regelmatig reflectie plaatsvinden over hoe het gaat en waar je staat, hoe je je voelt over je voortgang. Het is dus de bedoeling dat je op termijn het doel bereikt wat je met je coach vaststelt, en dus comfortabeler in je vel zit en door het leven kan. Wanneer dit doel bereikt is, is het aan jou om te beslissen of je nog verder wil, of geen hulp meer nodig hebt. 

Misschien ook interessant voor jou?

Overig

De cruciale rol van animatie in B2C-marketing

Emotionele verbinding door animatie In de dynamische wereld van Business-to-Consumer (B2C) marketing is het essentieel voor bedrijven om innovatieve en effectieve manieren te vinden om