Infoblogger

Hoe jouw werknemers verder kunnen groeien in je organisatie

Share Article

De werknemers van je bedrijf maken en breken het succes van de onderneming. Dit is voor de meeste, al dan niet alle, bedrijven de situatie. Wanneer je personeel hebt dat niet bekwaam is om hun werk te doen of wanneer de situatie op de werkvloer erg slecht is dan kan dat vervelende gevolgen voor je bedrijf hebben. Wij hebben een aantal zaken op een rij gezet hoe je ervoor kunt zorgen dat de medewerkers binnen je bedrijf verder kunnen groeien. 

Een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP)

Allereerst doen je erachter te komen wat je medewerkers zelf precies willen. Waarin zien zij zichzelf verder groeien en waar ligt hun ambitie. Daarna ga je kijken hoe je dat kunt combineren met de werkzaamheden die die persoon op dat moment heeft. Hoe kan dit in de toekomst samenkomen? Dat is waar je een plan voor gaat maken en waar je eventueel passende training voor kunt vinden. 

Heb je juist tijdelijke opdrachten binnen je bedrijf en gaat het om werkzaamheden waar de ambitie van het personeel niet ligt? Dan kun je er bij die opdrachten voor kiezen om personeel te detacheren voor de betreffende opdrachten en je eigen personeel in te zetten waar zij op de lange termijn in willen doorgroeien. 

Maak voortgangen en strategieën duidelijk inzichtelijk

Er kan pas worden gekeken naar vooruitgang wanneer dat ook goed kan worden gemeten en bijgehouden. Zo weet je waar jij en je werknemers staan en waar jullie naartoe moeten. Voor je het weet is er een jaar voorbij en wanneer je de vooruitgang niet goed bijhoudt kan het maar zo dat jij en je werknemers helemaal niet zoveel verder zijn gekomen. Zorg voor competentiemanagement software binnen je organisatie om de ontwikkeling(en) concreet en strategisch bij te houden. 

Geef werknemers uitdagende taken en opdrachten

Leren doen werknemers niet alleen met cursussen en andere zaken. Het meeste leren mensen van dingen te doen. Geef je werknemers daarom uitdagende taken die bij hun passen. Naast dat je werknemers er enthousiast van worden en er meer van leren, kan het ook een hoop nieuwe dingen opleveren voor je bedrijf zelf. Dit is voor je bedrijf namelijk ook de manier om verder te blijven ontwikkelen en met nieuwe dingen bezig te blijven. 

Breng je werknemers met een mentor in contact

Laat je werknemers leren van anderen. Dat kan bijvoorbeeld zijn dat je starters koppelt met mensen die er al een lange tijd werkt, maar je kunt mensen op je afdeling ook een specialist laten worden in iets en hen de kennis weer aan de andere werknemers op de afdeling laten overdragen. Een andere mogelijkheid is dat je mensen van verschillende afdelingen meer met elkaar in contact brengt om van elkaar te leren. Een ander voordeel wat dit ook biedt is dat het de samenwerking tussen mensen in het bedrijf verbetert. Meer over de voordelen van een mentor voor je werknemers op het werk.

Misschien ook interessant voor jou?

Overig

De cruciale rol van animatie in B2C-marketing

Emotionele verbinding door animatie In de dynamische wereld van Business-to-Consumer (B2C) marketing is het essentieel voor bedrijven om innovatieve en effectieve manieren te vinden om