Hoe kies ik een beroep dat bij mij past?

Sommige mensen weten van jongs af aan wat zij willen worden als ze volwassen zijn. Zo zei jouw beste vriend op zijn zesde al dat hij kok werd. Dat is hij uiteindelijk ook geworden. Helaas weet jij nog niet zo goed welk beroep bij jou past. Met deze tips helpen we jou om een passend beroep te vinden!

Maak van je hobby je werk

Veel mensen hebben een hobby waar je graag al je vrije tijd aan besteed. Dit komt, omdat jouw hobby valt binnen je interesses. Er is natuurlijk een kans dat jouw hobby weinig tot geen arbeidsplekken heeft. Een professioneel gamer kan je niet zomaar worden. Maar misschien is het dan een idee om te kijken voor beroepen in die branches? Op deze manier ben je (indirect) bezig met jouw hobby!

Wat zijn je competenties?

Ben je heel erg goed in wiskunde? Of ben je juist heel erg goed in talen? Kies dan een beroep dat gerelateerd is aan deze competenties. Niets is zo frustrerend als werk moeten doen, waar je geen aanleg voor hebt. Als je chaotisch bent is het niet verstandig om een accuraat beroep uit te oefenen. Als je competenties duidelijk zijn, is het ook nog eens makkelijker om vakgebieden te kiezen, dat gerelateerd zijn aan je competenties.

Doe een beroepskeuzetest

Heb je nog steeds geen idee wat je wilt gaan doen, omdat je bijvoorbeeld niet echt weet waar je echt in uitstraalt? Doe dan een beroepskeuzetest! In deze test worden verschillende vragen gesteld, om vast te stellen waar jouw interesses liggen. Op basis van deze informatie kun je vakgebieden vinden dat passen bij jouw interesses en competenties. Daarnaast kijkt de test naar jouw werkervaring, opleidingsniveau en hoeveel je graag zou willen verdienen als je eenmaal werkzaam bent.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog