Er is veel ophef ontstaan na een artikel van hardware.info waarin in werd gegaan op het online kopen van Windows 10 licenties. Kort gezegd komt het erop neer dat je een OEM-versie koopt voor je eigen huis, tuin en keuken computer. Lang dachten mensen dat het illegaal was om op deze manier je pc van een licentie te voorzien – Hardware.info zocht het uit (Zie hier het artikel) en het blijkt prima legaal om op deze manier een key te bemachtigen! Daarom een korte handleiding; hoe kom je goedkoop aan een Windows 10 licenties.

Wat is een OEM-licentie?

Het is belangrijk om te weten wat je koopt! Daarom een beetje achtergrond informatie (voor meer info; lees het artikel van Hardware.info). De OEM-versie is de allergoedkoopste versie van Windows die Microsoft aanbiedt. De lage prijs is natuurlijk niet zomaar; aan een OEM-versie zitten minder rechten verbonden, eigenlijk mag u er wat minder mee doen. Een OEM-licentie is onlosmakelijk verbonden met een specifieke pc-configuratie. U mag best een defect onderdeel vervangen, dat is geen punt, maar wilt u bijvoorbeeld het moederbord vervangen door een ander type dan verloopt uw OEM-licentie. Kortom, je mag de OEM alleen gebruiken op de PC waarop je deze op dit moment installeert. Hij groeit dus niet mee met je PC, maar voor het verschil in kosten (€15 tegen €150, kan je wel aardig wat keren een nieuwe pc bouwen).

Heeft het dan nog wel zin? Het korte antwoord is JA! Dankzij het vrije handelsgebied wat we hebben in Europa, en de veel lagere kosten voor een OEM-licentie in duitsland, zijn slimme webwinkels begonnen om dit soort producten ook aan consumenten te verkopen. Windows kan tegenwoordig toch in alle talen geïnstalleerd worden – dus wat maakt het uit dat het een originele duitse key is?!

Hoe kom ik aan een Windows 10 OEM licentie

Er zijn aardig wat winkels tegenwoordig die dit soort licenties aanbieden. Als je zeker wilt zijn dat je niet opgelicht gaat worden, is het goed om te kiezen voor een Nederlandse webwinkel, met Nederlandse KVK, die netjes hun belasting betalen en een helpdesk of ticket systeem hebben. Wij adviseren om de Windows 10 licentie op OnlineKeys.nl te kopen. Dit is een van de grootste Nederlandse webwinkels op dit gebied en ze garanderen dat de key blijft werken (ze noemen dat de 100% key garantie). Uiteraard zijn er nog andere site’s; maar dit is ons advies!

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Comments are closed.