Infoblogger

Hoe verlaag je de waterhardheid?

Share Article

Waterhardheid is voor velen een onbekende term, maar het is een term die gebruikt wordt om het gehalte aan mineralen in het water aan te geven. Dit wordt ook wel kalkaanslag genoemd en in grote hoeveelheden kan het zorgen voor ongewenste effecten. Een te hoge hardheid van het water kan bijvoorbeeld leiden tot kalk in huishoudelijke apparaten. Kalk in witgoed apparaten kan ervoor zorgen dat de apparaten kapot gaan, maar het kan ook zorgen voor meer kosten aan het onderhoud. Het is van belang om het water te verzachten en dit kan op verschillende manieren.  Wil je weten hoe je dit het beste kan aanpakken? Onderstaand vertellen we er alles over!

Gebruik een waterontharder tegen waterhardheid

De eerste stap die je kunt nemen om de waterhardheid te verlagen, is het aanschaffen van een waterontharder. Een waterontharder kan ervoor zorgen dat er minder mineralen in het water komen. Toch is het van belang om te weten welke waterontharder je precies moet kopen, want er zijn verschillende waterontharders. Je kunt bijvoorbeeld een waterontharder nemen met een magneet, maar ook een waterontharder op zoutbasis. Waterontharders op zoutbasis werken een stuk beter en hebben ook een veel beter effect. Het apparaat heeft namelijk een tank met harskorrels, deze zorgt ervoor dat de mineralen worden uitgewisseld voor natriumionen. Hierdoor kun je de waterhardheid in de leidingen tot wel 95% verminderen en dat is een groot voordeel.

Je kunt een waterontharder eenvoudig op het internet bestellen. Let wel op, want de waterontharders kunnen flink van elkaar verschillen in kwaliteit. Het is dus altijd aan te raden om de waterontharders met elkaar te vergelijken. Kies hierbij altijd voor een gerenommeerd merk, zodat je verzekerd bent van een hoge kwaliteit. Een waterontharder op zoutbasis moet wel onderhouden worden en hier kun je informatie over vinden op het internet. Door de waterontharder te onderhouden, kun je ervoor zorgen dat de waterhardheid continu op een laag niveau blijft. Dat is natuurlijk iets wat je uiteindelijk wilt bereiken.

Gebruik meer regenwater

Regenwater is een natuurlijk alternatief voor leidingwater en hier zit natuurlijk geen kalk in. Regenwater bevat geen mineralen en kan dus worden gebruikt om de waterhardheid te verminderen. Hiervoor moet je natuurlijk wel regenwater kunnen opvangen en hiervoor gebruik je een regenwateropvangsysteem. Dit systeem kan eenvoudig besteld worden op het internet en kun je natuurlijk ook zelf installeren. Je kunt op die manier eenvoudig je eigen regenwater opvangen en gebruiken voor verschillende doeleinden. 

Waterhardheid verminderen: conclusie

Het is dus van belang om de waterhardheid van leidingwater te verminderen, zodat ze geen problemen kunnen veroorzaken bij witgoedapparaten. Daarnaast is het ook verstandig om de hardheid te verminderen voor de kwaliteit van het drinkwater. Je kunt dit op verschillende manieren aanpakken, maar het is in ieder geval van belang om een waterontharder te gebruiken op zoutbasis. Dit kan de hardheid tot wel 95% verminderen, zodat je geen last meer hebt van kalk in het water. Daarnaast zijn er nog meer trucjes, waarmee je de hardheid van het water kunt verminderen.

Misschien ook interessant voor jou?

Overig

Animatie: hoe werkt het?

Animatie is een fascinerende kunstvorm die de manier waarop verhalen worden verteld en inhoud wordt gepresenteerd, heeft getransformeerd. Van televisiecommercials tot educatieve video’s en alles