Hoezo zijn Nederlanders zo goed in darten?

Bij sommige sporten is het opvallend dat spelers uit een bepaald land vele successen behalen. Hoe komt dat? De reden daarvoor is niet altijd even makkelijk te vinden. Dat geldt met name bij sporten waarbij onder andere de klimatologische omstandigheden geen rol spelen.

Als we bijvoorbeeld naar het skiën kijken, zien we dat vele succesvolle sporters uit koude landen zoals Duitsland en Oostenrijk komen. Dat is simpel te verklaren; deze landen hebben de beschikking over vele pistes, waardoor men veelal kan oefenen.

Daarnaast ligt het simpelweg meer voor de hand om zo’n sport te kiezen. Als je in Afrika geboren bent, kom je nooit in aanraking met skiën en zal je dus ook niet voor die sport kiezen. Maar, hoe zit dat dan met darten? Bij darten zijn er toch veel Nederlanders zeer succesvol. Is dat opvallend? Ja. Is dat te verklaren? Wellicht!

Goed voorbeeld doet volgen

Een grote rol in het Nederlandse succes in de dartwereld is weggelegd voor Raymond van Barneveld. Deze voormalige postbode wist de wereld te verrassen door al op jonge leeftijd door te breken.

Dat heeft destijds vele jonge Nederlandse mannen en dames gestimuleerd om ook te gaan darten. Doordat veel mensen in aanraking kwam met deze sport, gingen ook steeds meer mensen de sport beoefenen.

Het is een natuurlijk verschijnsel dat het niveau dan in de loop der jaren automatisch hoger gaat worden.

De aandacht voor darten in Nederland heeft uiteindelijk geresulteerd in een volwaardige Nederlandse professionele dartcompetitie. Vanuit die dartcompetitie kunnen Nederlandse darters doorstromen naar de internationale podia.

Doordat de basis in Nederland gelegd is, is het logisch te verklaren dat Nederlanders op het gebied van darten verder zijn dan andere landen. In Duitsland is hetzelfde traject momenteel zichtbaar; men heeft daar veel in een nationale competitie geïnvesteerd. Dat begint nu ook zijn vruchten af te werpen, aangezien enkele Duitse darters dicht tegen de wereldtop aanzitten.

Wil je nieuwe dartpijlen kopen en ook gaan trainen na het lezen van dit artikel dan kun je deze het beste kopen bij de online dartshop McDarts.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog