ICT beveiliging

Nieuwe innovaties en ontwikkelingen op het gebied van techniek en ICT zorgen ervoor dat er een scala aan nieuwe apparaten komen. Deze apparaten worden aangesloten op netwerken en je maakt hier zelf waarschijnlijk ook gebruik van. Door meerdere apparaten op je netwerk te koppelen rijst er wel een vraag. Namelijk is de veiligheid van mijn netwerk gewaarborgd? Blijft mijn netwerk wel veilig als ik mijn systemen koppel aan verschillende apparaten. Is het niet mogelijk voor onbevoegden om toegang te krijgen tot mijn systeem? Je wilt je gegevens beschermen tegen onbevoegden. Dat is privé het geval, maar zeker ook als je een bedrijf hebt.

Je eigen netwerk

Je bedrijf is zoals gezegd verbonden met internet. Op je computers heb je gegevens staan die te maken hebben met je bedrijf, klanten en transacties. Bestanden die je niet kwijt wilt raken, maar die zeker ook niet in handen van andere mensen mogen vallen. Dit omdat anderen dan allerlei privé gegevens kunnen bekijken. Je computersystemen moeten afgeschermd worden zodat onbevoegden hiertoe geen toegang kunnen krijgen. Maar ICT beveiliging is een vak apart. Je kunt niet zomaar heel makkelijk iets installeren en een wachtwoord veranderen. Er moet een beveiligingsspecialist ingeschakeld worden die het systeem analyseert en kijkt waar de mogelijke verbeterpunten aanwezig zijn. Op basis van deze uitkomst is het mogelijk om een beveiligingsplan op te stellen. Zeker ook als er gebruik gemaakt wordt van clouddiensten, e-mail, en als werknemers op afstand toegang moeten krijgen tot het netwerk.

Spy- en malware

De laatste jaren zijn er steeds meer hackers actief die erop uit zijn om vertrouwelijke gegevens te stelen. Hiervoor installeren ze schadelijke software op computersystemen. Deze software wordt ook wel spyware of malware genoemd. Deze software is moeilijk te ontdekken en te verwijderen. Ook hiervoor is het belangrijk om een specialist in te schakelen. Zo kun je je systemen beveiligen en ervoor zorgen dat kwaadwillenden niet aan je bestanden komen.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Comments are closed.