Ben jij van plan om binnenkort een huisdier te nemen? Of het nou een kat, hond of een konijn is, er komt bij elk huisdier wat voorbereiding kijken. Ten eerste moet je natuurlijk alle standaard benodigdheden in huis halen. Ook zal je echter na moeten denken of je de inrichting van je huis eventueel moet aanpassen voor het beestje. Twee maanden geleden nam ik een hond. In deze blog deel ik wat ik allemaal aan mijn huis heb aangepast voor de komst van mijn nieuwe vriendje.

Veiligheid

Toen ik besloot een hond te nemen, wist ik zeker dat ik echt een puppy wilde. Een hond kun je namelijk ook vanaf een latere leeftijd in huis nemen. Ik wilde echter graag een puppy helemaal zelf opvoeden van kleins af aan. Hier komt echter wel het een en ander bij kijken. Veiligheid is een van de dingen waar je aan moet denken als je een kritische blik werpt op de inrichting van je huis. Een pup kan bijvoorbeeld nog niet traplopen. Om te voorkomen dat hij/zij toch een poging gaat doen om de trap op te klauteren, heb je een hekje nodig onder aan je trap. Eigenlijk is de voorbereiding bij een puppy bijna hetzelfde als bij een baby. Zo moet je bij een puppy er ook voor zorgen dat er geen kleine dingen in bereik liggen waar hij/zij in kan stikken. Bovendien moeten alle deuren goed dicht zitten en niet zomaar opengebroken kunnen worden. Tot slot is het goed om even bij al je planten na te gaan of huisdieren hiertegen kunnen. Er is namelijk een groot aantal planten dat giftig is voor huisdieren.

Hygiëne

Zelf vind ik het altijd erg belangrijk dat mijn huis netjes en schoon is. Dit was dus wel een dingetje waar ik even goed over na moest denken voordat ik een hond nam. Een hond in je huis hebben is namelijk niet heel erg hygiënisch. Gelukkig zijn er een aantal voorzorgsmaatregelen die je kan nemen om je huis schoon te houden. Iets waar veel mensen met een hond last van hebben, is alle viezigheid in de vloerbedekking. Honden nemen al snel viezigheid van buiten mee en hebben natuurlijk haaruitval. Als jij vloerbedekking op de grond hebt liggen, kan dit er helemaal in gaan zitten en is het moeilijk om te verwijderen. Om deze reden heb ik voor de komst van mijn hond mijn vloerbedekking

verwisseld voor laminaat. Zelf ben ik niet zo handig, dus heb ik hiervoor hulptroepen ingeschakeld. Als je eventjes googled op ‘laminaat inclusief leggen’, vind je diensten om laminaat te leggen inclusief ondervloer en plinten. Dit is een investering, maar het is het zeker waard. Laminaat krijg je enorm makkelijk schoon met een stofzuiger of dweil. Zo blijft je vloer altijd schoon, zelfs met een hond!

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog