Kun je ook cultuur proeven tijdens een vakantie naar Turkije?

Wanneer je met vakantie naar Turkije gaat dan doe je dat meestal voor de zon en het strand. De meeste mensen die een vakantie naar Turkije boeken komen niet verder dan de ligstoel aan het zwembad van het vijfsterren resort waar ze hun vakantie doorbrengen. Zeker omdat je in Turkije vaak een all-inclusive vakantie kunt boeken waarbij alle maaltijden zijn inbegrepen is er voor veel mensen geen noodzaak om het resort te verlaten. De kinderen vermaken zich in het zwembad of worden bezig gehouden door het animatieteam terwijl de ouders een boek lezen of een dutje doen in de zon. Maar er zijn natuurlijk ook mensen die van een heel ander soort vakantie houden en ook dat kan in Turkije.

Turkije heeft veel te bieden als het om cultuur gaat

Turkije is een veelzijdig land. Het is van oorsprong een islamitisch land maar daar merk je in de vakantieplaatsen niet zo veel van. Het is niet zo dat je er als vrouw alleen gesluierd en met bedekte armen en benen over straat mag. Maar als je wat van de omgeving wilt zien dan moet je er wel rekening mee houden dat dit in sommige gebieden anders is. Ga bij voorbeeld nooit een moskee binnen zonder dat je als vrouw een hoofddoek draagt en je armen en benen bedekt zijn. En trek bij de deur je schoenen uit, want met schoenen aan een moskee betreden is echt heiligschennis. De Turken zijn over het algemeen erg gastvrij voor toeristen. Overal waar je komt word je getrakteerd op een glaasje gloeiend hete Turkse thee.

Ook als je niet van zonnebaden houdt is Turkije een prima vakantieland

Ook voor niet-zonaanbidders is er in Turkije genoeg te beleven. Het land is politiek redelijk stabiel, al vond er in het najaar van 2016 wel een mislukte staatsgreep plaats. Dit komt af en toe voor in dit land. Mocht je in Turkije zijn en er breekt politieke onrust uit, vermijd het dan om op plaatsen te komen waar veel mensen samenkomen. Het is dan veiliger om in je hotel of op het resort te blijven. In toeristengebieden merk je meestal weinig van politieke onrusten in het land.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Comments are closed.