LED verlichting ingieten

Het ingieten van elektronica wordt tegenwoordig vaak gedaan. In dit artikel lees e alles over de voordelen van het ingieten van elektronica, welke giethars je moet gebruiken en welke drie technieken er zijn wat betreft LED verlichting (te koop bij Philips) ingieten.

Voordelen elektronica ingieten

Simpelweg wordt elektronica ingegoten om de elektronica te beschermen. Dit tegen zaken als doorslag, vibraties, concurrentie, vandalisme en vocht. Eigenlijk gaat het om alle invloeden van buitenaf.

Giethars

LED verlichting wordt ingegoten met giethars. Deze hars moet kleurloos zijn (water clear). Is dit niet het geval dan ontstaat er namelijk lichtverlies. Hiernaast is het belangrijk dat giethars tegen UV stralingen en verschillende weersomstandigheden kan.

Giet technieken LED

Voor het ingieten van LED zijn er drie technieken ontwikkeld, namelijk: siliconen, epoxies en polyurethaan. Natuurlijk heeft elke techniek zo zijn voordelen en nadelen. Epoxies is echter verouderd omdat met deze techniek de hars in de loop van de tijd begint te verkleuren.

Keuze ingiethars

Bij het kiezen van hars is het belangrijk dat wordt gekeken naar de LED die wordt ingegoten. Maak je bijvoorbeeld gebruik van low power dan is het verstandig om polyurethaan te gebruiken. Deze techniek is inzetbaar bij temperaturen van -40 graden tot 120 graden Celsius. Let wel op: deze techniek kan niet goed tegen vocht. Wil je LED verlichting in het zwembad plaatsen? Maak dan geen gebruik van deze techniek, maar zoek naar een plek met een luchtvochtigheid van 40% of zelfs lager.

Bij een Mid power LED kunnen siliconen of polyurethaan gebruikt worden. Het klinkt raar, maar in de praktijk is bewezen dat een combinatie van de twee technieken het beste werkt!

High power LED ingieten? Ga dan voor siliconen. Siliconen zijn zachter en krimpen daarnaast niet. Het nadeel is dat deze niet hechten terwijl dit eigenlijk heel belangrijk is bij LED. Los dit op door een primer te gebruiken.

Ingieten elektronica: vraag een professional voor hulp!

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Comments are closed.