Leren omgaan met een 3D printer

Omdat de 3D printer met een steeds sterkere opmars bezig is, is het belangrijk om hier kennis over op te doen. Het is bijvoorbeeld voor ondernemers van belang om te weten wat er zoal mogelijk is met de printer. Op die manier is beter te begrijpen hoe hier voordeel uit te halen is. Het is belangrijk om te begrijpen wat de printer allemaal kan bijdragen aan de onderneming en de manier waarop gewerkt wordt. Dat maakt het dus ook goed om eens wat kennis over de printer en de middelen die hierbij horen op te doen.

De materialen om mee te printen
Het is van belang om in ieder geval te weten met welk materiaal een bepaald type 3D printer werkt. Dit wordt ook wel het filament genoemd. Dit is het soort plastic waarmee de ontwerpen worden geprint. Al kan het soms ook ander materiaal betreffen. Er zijn veel verschillende soorten 3d print filamenten die elk zo hun eigen kenmerken hebben. Harder of zachter en soepel of stug zijn hier voorbeelden van. De soorten plastic die het meest voorkomen zijn PLA en ABS. Dat neemt niet weg dat er ook heel veel andere vormen zijn te gebruiken met de printer.

Alles maken wat je wil
Een ander belangrijk voordeel van werken met een 3D printer is dat er ineens veel meer mogelijk wordt. Wie met de printer aan de slag gaat, kan op een geheel nieuwe manier gaan ontwerpen. Dit is natuurlijk heel interessant. Het maakt het mogelijk om met modellen en prototypes te werken en aan de hand daarvan verbeteringen te doen. Dit is vooral zakelijk gezien natuurlijk een belangrijk voordeel te noemen. Het is dan ook goed om vanaf het eerste moment te leren wat de mogelijkheden zijn die door een printer worden geboden op al deze vlakken.

Ontwerpen naar eigen inzicht
Werken met een 3D printer is bovendien in sterke mate flexibel. Zo is het goed mogelijk om de printer in te richten zoals je dat zelf wenst. Dit komt door de zelfbouwmodellen die op de markt zijn. Daar is precies het soort printer dat past bij de vorm van gebruik mee te maken. Dit gaat dus ook veel verder dan flexibiliteit in filament en softwaregebruik. Het is goed om te weten hoe de zelfbouwprinters in te zetten zijn en welke mogelijkheden er allemaal liggen. Daar kunnen ondernemers vooral veel profijt van hebben. Dit maakt de keuze ook veel gemakkelijker te maken.

Klik hier om filament te kopen

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog