Let hierop bij het aanschaffen van een nieuwe brievenbus

Het kan zijn tijd dat het tijd is voor een nieuwe brievenbus of dat je gewoon een andere wilt. Bij het uitzoeken van een nieuwe brievenbus zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten. In dit artikel leggen we je alle opties voor en vertellen we waar jij op moet letten.

Waar moet ik de brievenbus plaatsen?

Je zou misschien denken dat je overal je brievenbus mag plaatsen, maar dat helaas niet zo. Er zijn een paar regels waar jij je aan moet houden bij het ophangen van een nieuwe brievenbus. De brievenbus mag namelijk niet hoger hangen dan 1,8 meter en niet lager dan 0,6 meter boven de grond. Het liefst wordt de brievenbus om 1,1 meter hoogte geplaatst. 

Welke brievenbussen zijn er?

Er zijn verschillende soorten brievenbussen waaruit je kunt kiezen. Elke brievenbus is weer geschikt voor een situatie, het ligt helemaal aan je eigen stijl. Als eerst heb je een wandbrievenbus, deze is handig voor als je dicht bij de openbare weg woont. Wanneer je bezit van een lange oprit, kies dan voor een staande brievenbus die je aan de voorkant van de oprit plaatst. Dan heb je ook nog een pakketbrievenbus. Deze wordt niet zoveel gebruikt, maar kan erg handig zijn voor als je vaak op vakantie bent of vaak pakketjes online besteld. 

De materialen

Er zijn geen regels rondom het materiaal van de brievenbus. Veel gebruikte materialen zijn: aluminium, roestvrijstaal en kunststof. Bij het kiezen van kunststof, moet je wel rekening houden dat deze brievenbus op een gegeven moment kan verkleuren. Bij staal moet je uitkijken dat er niet snel deuken in komen door het dunne materiaal. Verder moet je kijken wat het best bij het huis past zodat het één geheel wordt. 

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog