Lockers voor evenementen

Wanneer er een evenement wordt georganiseerd zie je over het algemeen een grote ruimte met lockers staan waar jassen en/ of tassen in bewaard kunnen worden. Bij zo een evenement worden niet zomaar lockers besteld, hierin worden weloverwogen keuzes in gemaakt. Zo zijn er veel verschillende soorten lockers met verschillende sloten. Hierdoor komen er ook verschillende bijkomstigheden bij kijken.

Lockers met sleutelslot

De meest bekende locker is de locker met een sleutel slot. Dit is tevens de eerste locker die ooit gemaakt is. Bij een evenement zie je deze echter niet al te vaak meer terug. Indien er wel gebruik wordt gemaakt van zo een locker is het vaak zo dat de bezoekers een bepaald bedrag moeten betalen voor de locker en daarnaast ook nog een bepaald bedrag aan borg moeten betalen voor de sleutel van de locker. Hierdoor kunnen de kosten voor de bezoeker voor het gebruik van een locker hoger uitvallen dan dat zij van te voren hadden gedacht.

Lockers met muntslot

Een locker met muntslot werkt in principe hetzelfde als de locker met sleutelslot. Het verschil is dat de sleutel van de locker, indien ontgrendeld, in de locker blijft zitten. Bij de lockerkast met sleutelslot moet de sleutel teruggebracht worden naar de balie zodat de borg voor de sleutel teruggevraagd kan worden. Voor de gebruiker is een locker met muntslot dus gemakkelijker dan een locker met sleutelslot. Daarnaast betaalt de bezoeker bij een evenement geen borg wanneer er gebruik wordt gemaakt van een locker met muntslot. De borg is eigenlijk het muntje dat in de locker wordt gedaan om deze op slot te krijgen. De munt die hierin wordt gegooid krijgt de gebruiker na afloop dan ook weer terug. Voor de lockers is het mogelijk om deze in verschillende maten te krijgen, zo kan er gebruik gemaakt worden van kleine locker ruimtes, maar kan er ook gebruik gemaakt worden van grote locker ruimtes. Hierdoor passen er bijvoorbeeld meerdere jassen en tassen in één locker.

Lockers met electronisch of pincode slot

Tegenwoordig is het op evenementen veel gebruikelijker om lockers te hebben met een electronisch of pincode slot. Vaak is het zo dat de bezoekers voordat het evenement begint een code krijgen, mits ze deze hebben besteld, om met die code de locker te openen. Doordat voor deze code betaald is en er verder niet gebruik wordt gemaakt van een sleutel is het niet nodig om ook nog borg te vragen voor het gebruik van de locker. Hierdoor hoeft de bezoeker na afloop van het evenement niet in de rij te staan voor het terugkrijgen van de borg, maar kan deze direct naar huis. Dit wordt over het algemeen door de bezoekers als prettig ervaren.

 

Wat betreft de lockers kunnen er dus verschillende keuzes gemaakt worden. Het is daarom ook van belang dat er een goed overwogen keuze gemaakt wordt voordat er een bepaald soort lockers wordt besteld voor een evenement.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog